Prima pagină » Actualitati » Exclusiv » Știri pe țeavă » Știri pe țeavă: Bachotul

Știri pe țeavă: Bachotul

Bacalaureatul a fost inventat în 1808 de NAPOLEON I.

La început, diploma de licență se numea „BACHOT ”.

Etimologia sa, “bacca laurea”, în latină medievală înseamnă “coroana de lauri” dată învingătorilor.  Apărut în Evul Mediu, bacalaureatul constituie, înainte de licență și doctorat, prima dintre diplomele Universității din Paris, Universitas magistorum et scholarium parisiensium (1215), viitoarea SORBONNE. După Revoluția Franceză, universitățile sunt desființate.

Dar cum rămâne cu bacalaureatul? În 1808 NAPOLEON primul a introdus bacalaureatul așa cum există și astăzi. Sub primul Imperiu, această diplomă devine un rang de stat care va completa învățământul secundar și va oferi acces la învățământul superior. 

În 1809, prima editie a bachotului (numele antic al bacalaureatului) compusa doar din examene orale cu cinci discipline: drept, litere, medicina, stiinte, teologie. 31 de candidați absolvenți .* masonii duc mâna la inimă în formă de echer * dacă 1,5 milioane din cele 4,5 milioane de salariați din România sunt bugetarii din aparatul de stat, pensionari avem 5 milioane, de aici calculele le faceți dvs. (P.C.)

❓Ce se întâmplă dacă tu, dragă cititorule, nu donezi și nu susții presa liberă?

Se întâmplă că minciuna câștigă.
Se întâmplă că jurnaliștii curajoși sunt reduși la tăcere.
Se întâmplă că tu vei ști tot mai puțin din ceea ce contează cu adevărat.
Și într-o zi, când vei avea nevoie de adevăr… nu-l vei mai găsi nicăieri.

💬 Trompeta Carpaților există pentru că oameni ca tine au ales să ne susțină.
Suntem vocea care întreabă: „De ce?” Pentru că, în România reală, de multe ori mai și plătești amenzi… pentru că ai îndrăznit să reclami fapte penale.

👉 Fii parte din lupta pentru adevăr

Citeste si

Newsletter

Subscribe our newsletter for latest news around the world. Let's stay updated!

@2025  Trompeta Carpaţilor – Gazetă independentă – celebra foaie cu suflet viu de altădată || E-mail: [email protected], [email protected]

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Acepta Mai mult