Prima pagină » Actualitati » Actualitate » ABL, parte a companiei de consultanță energetică și marină ABL Group, listată la Oslo, a deschis un nou birou în Constanța, România, pentru a sprijini piețele maritime și energetice offshore din Marea Neagră.

ABL, parte a companiei de consultanță energetică și marină ABL Group, listată la Oslo, a deschis un nou birou în Constanța, România, pentru a sprijini piețele maritime și energetice offshore din Marea Neagră.

Potrivit companiei, biroul din România a fost următorul pas logic după ce primul birou regional a fost deschis în Bulgaria în 2003, urmat de un birou în Turcia. Pe lângă furnizarea de servicii pentru piețele de petrol și gaze și maritime, ABL România este de asemenea așteptată să participe la planurile de creștere ale țării pentru energie regenerabilă și tehnologii de tranziție.

Ian Cummins , Director General Regional pentru ABL Europa și Africa de Vest, a comentat: „ABL a fost în fruntea sprijinirii unora dintre cei mai mari pași ai Mării Negre în dezvoltarea energiei, inclusiv primul proiect offshore de petrol și gaze din România în aproximativ 35 de ani. , Proiectul de Dezvoltare a Gazelor Midia. 

„ Lansarea ABL România cimentează angajamentul nostru față de livrarea și operațiunile sigure și durabile ale infrastructurii de petrol și gaze a țării, extinzând în același timp oferta noastră diversă de inginerie și consultanță pentru a sprijini tranziția României către un viitor net zero.”

Condus de directorul Alexander Shterev , inspector principal al ABL Bulgaria, în calitate de manager, cu sprijinul managerului de țară al ABL Bulgaria, Lyubomir Djambazov , biroul va oferi o gamă completă de servicii tehnice, cum ar fi due diligence tehnică offshore, inspecții platforme și mutare platforme, inspecții și anchete marine, anchetă de garanție navală, consultanță pentru energie regenerabilă, servicii maritime, inclusiv consultanță în porturi și inginerie de tranziție energetică, inclusiv expertiză în tehnologia de captare a carbonului. 

„România este o piață importantă pentru dezvoltarea energiei regenerabile în Marea Neagră. Pe lângă faptul că are un potențial de resurse naturale favorabil, guvernul său recunoaște importanța critică a diversificării mixului său energetic atât pentru securitatea energetică națională, cât și internațională. Prin urmare, a sancționat politicile de sprijin pentru dezvoltarea energiei regenerabile. Având în vedere că eolianul, solarul fotovoltaic, CCUS și hidrogenul sunt analizate în mod activ, avem serviciile și antecedentele necesare pentru a sprijini România în ambițiile sale net zero”, a declarat RV Ahilan , Chief Energy Transition Officer la ABL Group.

Luna trecută, ABL a fost angajat de LLOG Exploration pentru a furniza servicii de sondaj de garanție maritimă (MWS) pentru un proiect de dezvoltare în Golful Mexic al SUA, după ce a fost selectat drept comandant de remorcare în cursul lunii precedente pentru un FPSO destinat Braziliei. În aceeași lună, Shell a ales software-ul de gestionare a activelor companiei Effio pentru a susține mai multe dintre noile dezvoltări la scară largă.

❓Ce se întâmplă dacă tu, dragă cititorule, nu donezi și nu susții presa liberă?

Se întâmplă că minciuna câștigă.
Se întâmplă că jurnaliștii curajoși sunt reduși la tăcere.
Se întâmplă că tu vei ști tot mai puțin din ceea ce contează cu adevărat.
Și într-o zi, când vei avea nevoie de adevăr… nu-l vei mai găsi nicăieri.

💬 Trompeta Carpaților există pentru că oameni ca tine au ales să ne susțină.
Suntem vocea care întreabă: „De ce?” Pentru că, în România reală, de multe ori mai și plătești amenzi… pentru că ai îndrăznit să reclami fapte penale.

👉 Fii parte din lupta pentru adevăr

Citeste si

Newsletter

Subscribe our newsletter for latest news around the world. Let's stay updated!

@2025  Trompeta Carpaţilor – Gazetă independentă – celebra foaie cu suflet viu de altădată || E-mail: [email protected], [email protected]

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Acepta Mai mult