Camerele secrete și camarazii legionari ai lui Simion Ne întâlnim într-un moment în care ascensiunea extremismului pare de neoprit. N-avem vești bune, ci fapte care arată cât de strâns și cercul extremismului în jurul lui George Simion. Și o scară secretă, ce demonstrează că modestia în care pretinde că locuiește e o altă strategie de marketing, așa cum spunea și despre apartamentele ieftine. Hai să vezi, în exclusivitate, scara minciunilor lui Simion.
Candidatul AUR la prezidențiale a încercat la România TV să le arate alegătorilor că trăiește modest, la fel ca ei. Și că nici familiile sale nu îi mai ajunge spațiul. Doar că noi vă arătăm în exclusivitate cum a ascuns etajul apartamentului în care locuiește , care are mai multe camere și o terasă de 100 de metri pătrați. În discursul public, liderul AUR sa dezis de extremism. Însă oamenii din anturajul lui, unii dintre ei alături de Simion de ani de zile, fac parte din mișcarea care promovează intoleranța. Context.ro a descoperit legăturile dintre cuibul Frăției de Cruce, galeriile care deturnează proteste pașnice și favoritul cursei pentru Cotroceni. Cei 7 neolegionari de lângă George Simion .
Misiunea OSCE de monitorizare a alegerilor, prima de acest tip în ultimii 11 ani în România , a semnalat câteva probleme sistemice ale primului tur al alegerilor prezidențiale. Comportamentul inautentic de rețele nu a fost combătut suficient și este nevoie de mai multă transparență din partea autorităților . Și a candidaților, despre care Context a aflat că firma unei neo-legionare, un jurnalist care înscena furtuni de nisip TV, firme cu contract publice și un contractor PNL au tăiat facturi pentru campania de 2,6 milioane de euro a lui George Simion .
Nicușor Dan a cheltuit cu un milion de euro mai mult și a virat majoritatea banilor către o singură companie. Nicușor Dan a refuzat să dezvăluie identitatea oamenilor de afaceri care au donat pentru campanie.
Attila Biro și Cristian Leonte au discutat cu Mădălina Voinea despre cum campaniile politice din România s-au transformat într-un spectacol superficial, fără conținut real. În mediul online, campaniile au fost dominate de manipulare algoritmică și strategii de influențare alimentate de comportament inautentic, cu conturi care cresc artificiale și cumpărăt prin rețele de beauty, satiră sau conturi false. Discuția e disponibilă acum pentru toți cei care nu au putut participa la ea. Și e la fel de relevantă.
Turul doi al alegerilor prezidențiale nu e doar despre doi candidați. E despre ce fel de țară vrem să fim. Despre tipul de viitor pe care îl alegem împreună. Vorbim despre cum am ajuns aici și, mai ales, ce urmează,