Câți bani au lăsat pe litoralul românesc, în minivacanța de Sfânta Maria, cei 200.000 de turiști

Iată câți bani au lăsat pe litoralul românesc, în minivacanța de Sfânta Maria, cei aproximativ 200.000 de turiști. Stațiunile de la Marea Neagră au fost neîncăpătoare, iar prețurile au atins cel mai înalt nivel. Românii au profitat de zilele libere și au luat cu asalt plajele. Șezlongurile și cearceafurile au fost lipite, fiecare loc de pe plajă fiind exploatat la maximum. Și în apă a fost o aglomerație de nedescris încă de joi.

Stațiunea Costinești a fost una dintre cele mai aglomerate. Peste 50.000 de oameni au transformat plaja într-un „furnicar” uriaș. Un număr record de oameni s-a înregistrat și în Eforie Nord și Eforie Sud. Nici Mamaia sau Vama Veche nu s-a lăsat mai prejos. Potrivit stirileprotv.ro, hotelierii au profitat din plin. O cameră dublă la un hotel de 3 stele a costat 800 de lei pentru o noapte, iar la patru stele a ajuns și la 2000 de lei pentru o singură noapte! Chiar și așa, cu greu s-a mai găsit o cameră liberă. Șezlongurile s-au închiriat „ca pâinea caldă”, cu toate că au costat între 50 și 120 de lei pe zi, în funcție de stațiune. Și patronii restaurantelor au făcut un profit uriaș. Turiștii au format cozi uriașe în încercarea de a prinde o masă liberă. O bere a costat între 7 și 25 de lei, un mic a fost 7 lei, iar o porție de hamsii 25 de lei. În medie, o familie de patru persoane a achitat 400 de lei la o masă. A fost nebunie și în cluburile din Mamaia. Mesele au fost rezervate chiar și din urmă cu o lună, iar consumația minimă era de 1.500 de lei. Pentru o sticlă de șampanie s-au plătit 850 de lei.

Pompiliu Comșa

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult