Prima pagină » Actualitati » Actualitate » Chițac: Taxă de staționare și creșterea taxei de salubritate. Vezi în ce condiții nu se plătește!

Chițac: Taxă de staționare și creșterea taxei de salubritate. Vezi în ce condiții nu se plătește!

de E.. - Trompeta Carpatilor

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a organizat ieri o dezbatere publică pe tema noilor taxe și impozite propuse pentru anul 2024, invitând constănțenii să își exprime opiniile și nemulțumirile. Dezbaterea a avut loc în sala Remus Opreanu a Palatului Administrativ și a fost marcată de prezența a aproximativ 15 cetățeni, dar și a reprezentanților Asociației Tact, conduși de avocatul Mirela Doicescu, precum și ai principalelor partide politice – PNL, USR și AUR. Printre aceștia s-au aflat Stelian Ion (USR), Florin Cocargeanu și Cristiana Popescu (consilieri locali), avocatul Nicu Vlahu (AUR), și Adriana Arghirescu (PNL).

Pe ordinea de zi s-au aflat mai multe propuneri de majorări și introducerea unor noi taxe, printre care:

  • Creșterea taxei de salubritate de la 8 lei la 20 de lei pe lună, per persoană.
  • Majorarea taxei de rezervare pentru locurile de parcare de reședință de la 255 de lei la 600 de lei pe an.
  • O nouă taxă anuală de 200 de lei pentru fiecare autoturism înmatriculat în Constanța.
  • O taxă zilnică de 5 lei sau lunară de 25 de lei pentru mașinile înmatriculate în alte localități.

Discuțiile cele mai aprinse au vizat taxa de salubritate, despre care participanții au susținut că o creștere atât de mare reprezintă un „șoc financiar“. Chițac a răspuns că majorarea reflectă costul real al serviciului, subliniind că Primăria nu dorește să mai subvenționeze tarifele: „Plătim deja 280 de milioane de lei pe subvenții, plus alte 60 de milioane pentru protecție socială.“

În ceea ce privește taxa de 200 de lei/an pentru autoturismele înmatriculate în Constanța, primarul a clarificat că aceasta reprezintă o taxă de staționare pe domeniul public. „Nu e normal ca o mașină să staționeze pe domeniul public fără să plătească nimic“, a afirmat Chițac, menționând că această problemă a fost subliniată încă din campania sa electorală din 2020.

Există, totuși, condiții în care această taxă nu se va aplica. Cei care plătesc pentru parcare în zona 2 sau pentru parcările rezidențiale nu vor fi obligați să achite și cei 200 de lei anual.

Întrebat ce oferă Primăria în schimbul acestei taxe, Chițac a răspuns tranșant: „Dar nu trebuie să oferim ceva!“

❓Ce se întâmplă dacă tu, dragă cititorule, nu donezi și nu susții presa liberă?

Se întâmplă că minciuna câștigă.
Se întâmplă că jurnaliștii curajoși sunt reduși la tăcere.
Se întâmplă că tu vei ști tot mai puțin din ceea ce contează cu adevărat.
Și într-o zi, când vei avea nevoie de adevăr… nu-l vei mai găsi nicăieri.

💬 Trompeta Carpaților există pentru că oameni ca tine au ales să ne susțină.
Suntem vocea care întreabă: „De ce?” Pentru că, în România reală, de multe ori mai și plătești amenzi… pentru că ai îndrăznit să reclami fapte penale.

👉 Fii parte din lupta pentru adevăr

Citeste si

Newsletter

Subscribe our newsletter for latest news around the world. Let's stay updated!

@2025  Trompeta Carpaţilor – Gazetă independentă – celebra foaie cu suflet viu de altădată || E-mail: [email protected], [email protected]

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Acepta Mai mult