Ciupercile de sezon culese din păduri, inamicul public numărul unu din piețe: mulți clienți ajung la spital în stare gravă. Sfaturile experților

Ciupercile produc intoxicații extrem de grave. Pe tarabele din piețele din Iași, ciupercile aduse din zone montane sau păduri din județ au devenit din ce în ce mai prezente, iar vânzătorii susțin că vând zilnic între 50 și 100 kg la fiecare stand. Ciupercile produc intoxicații extrem de grave Cu toate acestea, aceștia nu dețin întotdeauna autorizațiile necesare pentru vânzare, fapt ce a dus la o creștere a cazurilor de intoxicație cu ciuperci. Dar specialiștii avertizează că pentru o persoană neavizată este extrem de dificil să facă diferența între ciupercile sigure și cele toxice, riscul fiind mai mare decât pare.

Pompiliu Comșa

Related posts

Partide noi, cu aceiași oameni vechi – aceeași piesă, alt decor

Zvonuri, „fake news” sau adevăruri pe care nu se dorește să se afle?

Inspectorii ANAF, trimiși să aplice sancțiuni arbitrare firmelor. Cine vine fără bani e concediat

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult