Comisarii ANPC închid un restaurant din Eforie Nord din cauza unor grave nereguli sanitare

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au închis un restaurant din Complexul „Eforie Nord”, judeţul Constanţa, după ce au descoperit o serie de nereguli majore care puneau în pericol sănătatea publicului. Acțiunea de control a fost desfășurată la finalul sezonului estival, iar operatorul economic afectat este Hanomag SRL, care gestionează activitatea de alimentaţie publică în complex.

Nereguli grave descoperite în restaurant

În urma controlului, comisarii ANPC au descoperit numeroase probleme de igienă și siguranță alimentară care au condus la suspendarea temporară a activității și aplicarea unor amenzi în valoare de 18.000 de lei. Printre neregulile constatate se numără:

  • Prezenţa muştelor pe materiile prime utilizate, ceea ce ridică riscuri semnificative de contaminare.
  • Infiltraţii şi pereţi pătaţi, indicând probleme serioase de întreținere și igienă.
  • Faianţă și hotă neigienizată, cu acumulări de grăsime și alte impurități, reflectând o lipsă de curățenie adecvată în zonele de preparare a alimentelor.
  • Paviment neigienizat, cu plăci de gresie sparte, care reprezintă un pericol atât pentru personal, cât și pentru clienți.
  • Nerespectarea regimului de păstrare a produselor alimentare, cu materii prime păstrate în frigidere neadecvate, destinate răcirii băuturilor, sau lăsate la temperatura ambientală, fapt care poate afecta calitatea și siguranța alimentelor.

Probleme legate de echipamentele și materiile prime folosite

Comisarii ANPC au constatat și alte deficiențe, cum ar fi:

  • Utilizarea unor materii prime fără elemente de identificare și caracterizare, ceea ce încalcă reglementările de trasabilitate și siguranță alimentară.
  • Echipamente frigorifice neigienizate sau deteriorate, cu chedere rupte și acumulări de impurități și murdărie, indicând o lipsă de întreținere și igienizare adecvată.

Măsuri impuse de ANPC

În urma controlului, ANPC a decis oprirea temporară a activității restaurantului până la remedierea deficiențelor constatate. Reprezentanții ANPC au subliniat că astfel de măsuri sunt esențiale pentru protejarea sănătății consumatorilor și pentru asigurarea respectării standardelor de siguranță alimentară.

Pentru a putea relua activitatea, operatorul economic trebuie să ia măsuri rapide de igienizare și reparare a echipamentelor deteriorate, să elimine toate deficiențele constatate și să asigure respectarea tuturor reglementărilor în vigoare.

Acest caz subliniază importanța unui control riguros al unităților de alimentație publică, mai ales în zonele turistice aglomerate, unde standardele de igienă și siguranță trebuie menținute la un nivel ridicat pentru a proteja sănătatea publicului.

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult