Concursul Național de Poezie “Radu Cârneci” 

Rezultatele ediției a VII-a /2024, a Concursului Național de Poezie „Radu Cârneci”, desfășurat în perioada 1 martie-15 aprilie Concursul s-a bucurat de participarea a peste 170 autori. După consultarea juriului, au fost selectate 133 grupaje pentru a fi incluse în Antologia concursului „Vitralii lirice”, care au intrat și în jurizare, iar 39 autori care nu au respectat prevederile regulamentului concursului ori ale căror poezii nu s-au ridicat la nivelul valoric impus de un Concurs Național, au fost excluși de la jurizare. 

În urma deliberării juriului condus de criticul Aureliu Goci, din care au făcut parte scriitorii Victoria Milescu, Paula Romanescu, Lucian Gruia, Gabriela Banu, Vilia Banța și Eugenia Duță, secretar, și a deciziei organizatorilor (Revista Arena literară și Asociația Difuzorilor și Editorilor Patronat al cărții), au fost stabilite următoarele: Marele Premiu „Radu Cârneci” a fost atribuit Domnului Mihail Soare din Pitești; Autorilor următoarelor șapte grupaje, în ordinea mediilor acordate de juriu (medii între 9,20-9,60), li s-au acordat următoarele Premii Speciale: Premiul Special „Nicolae Dabija” – Dlui Adrian Păpăruz din Zărnești, jud.Brașov ; Premiul Special „Dragoș Vrânceanu”- Dlui Dan C. Iulian, din Drăgănești Vlașca, jud. Teleorman ; Premiul Special „Nicolae Labiș” – Dnei Maria Alexandra Iliescu, din București;  Premiul Special „Nicolae Dan Fruntelată” – Dnei Maria Dobrescu, din București; Premiul Special „George Stanca”- Doamnei Sanja Tiberian, din Cluj-Napoca; Premiul Special „Gh. Duță Micloșanu”- Doamnelor Mariana Balic și Limona Rusu, ambele din Suceava. Premiile constau în Diplome, editarea gratuită a unui volum de poezii și publicarea grupajelor premiate în revista Arena literară.  S-au mai acordat: O DIPLOMĂ SPECIALĂ scriitorului Șerban Codrin Denk, participant la concurs, pentru creația sa poetică de excepție și 23 MENȚIUNI autorilor grupajelor cu medii între 8,60-9,00. Zece grupaje cu cele mai mari medii vor fi publicate în nr. 34/trim.III al revistei Arena Literară; Totodată 26 autori ale căror grupaje au obținut din partea juriului medii între 8,10-8,50 au primit DIPLOME DE MERIT. S-a acordat și o DIPLOMĂ DE MERIT – pentru cel mai tânăr concurent – lui Sebastian Ionescu de 11 ani. Premiile și celelalte distincții vor fi înmânate autorilor în cadrul Festivității de Premiere a Laureaților și de lansare a Antologiei concursului, la Bookfest-București, în data de 2 iunie 2024, ori vor fi trimise prin poștă sau, după caz, în format electronic. Autorii beneficiari ai distincțiilor (Premii, Mențiuni și Diplome de merit) vor fi anunțați personal, telefonic sau prin e-mail.

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult