Congresul regional „Vinuri şi bucate dobrogene”

Iniţiat de OMD Tulcea şi susţinut financiar de către administraţia locală, la Tulcea s-a desfășurat Congresul regional „Vinuri şi bucate dobrogene”.

Evenimentul a început cu un meniu special pregătit de Ileana Branişte, printre preparate regăsindu-se alăturări de bucate tradiţionale mai rar întâlnite în Deltă, ca de exemplu lapţi şi icre cu pudră de alge sau tochitură de porc cu midii. Congresul regional a presupus discuţii pe tema turismului și a patrimoniului gastronomic, dar le-a oferit participanților și o expoziţie cu produse realizate în Dobrogea care promovează cetăți, specii de floră şi faună reprezentative pentru judeţul Tulcea, produse bio, precum sarmale murate, sau cărți de gastronomie. Au participat la congres jurnalişti şi influenceri din România în domeniul turismului, scopul fiind transformarea oraşului Tulcea din oraș de tranzit pentru turiști în destinaţie de vacanţă.

Pompiliu Comșa

Related posts

Partide noi, cu aceiași oameni vechi – aceeași piesă, alt decor

Zvonuri, „fake news” sau adevăruri pe care nu se dorește să se afle?

Inspectorii ANAF, trimiși să aplice sancțiuni arbitrare firmelor. Cine vine fără bani e concediat

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult