Consiliul Judeţean Galaţi s-a constituit în noua formulă

Şedinţa de constituire a Consiliului Judeţean Galaţi pentru mandatul 2024-2028, a fost convocată de prefectul judeţului Galaţi, Andreea Anamaria Naggar şi condusă de cel mai în vârstă consilier secondat de doi dintre cei mai tineri dintre consilierii aleşi, adică Elena Grosu (PSD), respectiv Gavrilă Alexandru Gabriel (PSD) şi Silion Gabriel Mihăiţă (PSD), ocazie cu care preşedintele ales al Consiliului Judeţean, Costel Fotea, şi consilierii judeţeni care şi-au obţinut mandatele la alegerile locale din 9 iunie au depus jurământul. Consiliul Judeţean Galaţi este format din 34 de consilieri judeţeni plus preşedintele. PSD a obţinut 23 de mandate, PNL – 8 mandate şi AUR – 3 mandate. Dintre aceştia, 29 de consilieri au depus astăzi jurământul. Un consilier judeţean de la AUR nu s-a prezentat la această şedinţă (Constantinescu Rodica), iar celălalt a renunţat la mandat (Scripnic Lilian). De la PNL au renunţat la mandatul de consilier judeţean: George Stângă şi Tudorel Costea, iar de la PSD a renunţat la mandatul de consilier judeţean Costel Fotea. Locul lor urmează să fie preluat de următorii de pe listele celor aleşi. Pe lista PSD urmează Stoian Claudiu Codrin, la PNL urmează Genica Totolici şi Banciog Petrică, iar la AUR – Vreme Şerban şi Niţă Daniel. Lista consilierilor judeţeni care au depus jurământul este:
Adumitroaiei Răzvan–Ionuţ (PSD), Antofi Eugenia–Simona (PNL), Apostu Adrian–Cosmin (PSD), Brădeanu Andrei–Vlad (PSD), Brînzan Gina (PNL), Chiriac Elena–Corina (PSD), Cîmpanu Tudor (PSD), Cucu Doina  (PSD), Dima Cristian (PNL), Drăgan Ana–Raluca (PSD), Drăguş Iulia (PSD), Gavrilă Alexandru–Daniel (PSD), Ghiorghe Aurelian–Cristinel (PSD), Grosu Elena (PSD), Işfan Dumitru (PSD), Manoliu Tiberiu–Codruţ (PNL), Neagu Diana (PSD), Palade Cezar-Alexandru (PSD), Paraschiv Mirela-Magda (PSD), Patea Carmen (PSD), Petcu Marian-Anton (PSD), Radu Valentin (PNL), Rusu Georgiana–Iuliana (PSD), Sandu Mitică (PSD), Silion Gabriel-Mihăiţă (PSD), Sorocoleţ Ilieana (PNL), Stan Ionel (PSD), Stanciu Silvius (PSD), Toniţă Marian (AUR). La următoarele şedinţe urmează constituirea comisiilor de lucru şi alegerea celor doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Galaţi.

Pompișliu Comșa

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult