Cu luciditate despre primul tur al alegerilor prezidențiale (II)

Cele 240.000 de voturi obținute de Lasconi l-ar fi propulsat lejer pe Nicușor în fața lui Antonescu. Fără emoții și palpitații. Dar doamna nu a vrut. Hai că-i de bine, se votează cu ură. Dau românii cu ștampila, precum fierarii cu barosul de 10 kg. Dau și’apoi dansează cu tricolorul pe umeri. Așa am văzut că fac cei de peste hotare. Bravo lor, cinste lor. Nu cred că e o tragedie faptul că deocamdată Simion e pe locul întâi la alegerile prezidențiale. S-a prezentat la vot doar o jumătate dintre români din care l-a votat altă jumătate. Adică a fost votat de unul din patru dintre românii cu drept de vot și cam unul din cinci pentru toți românii. Cam puțin, foarte puțin ca să fim îngrijorați.

Refuz să cred că în Constanța vecinii mei l-au vrut pe Simion președinte.

Liderii politici din Constanța ar cam fi cazul să se reapuce de agricultură. Poate acolo mai știu câte ceva.

Mulți mă întreabă de ce nu mai activez politic. Uite d-aia. Mi-ar fi rușine să fiu condus și, vai, Doamne, îndrumat de Felix sau de Huțucă. Mari greșeli de campanie s-au comis și la București. Cum e posibil să faci reclamă lui “Crin Antonescu” când știi că pe buletinul de vot apare scris “George Crin Laurențiu Antonescu”?

Mulți alegători au patru clase sau nu știu nici să citească sau sunt deranjați de tot felul de handicapuri. Tanțo caii mei să moară,/De nu te-oi fura diseară,/În papuci și-n pielea goală/Să bag mahalaua-n boală, Tanțo… Adevărul este greu de digerat iar românii sunt mințiți constant de 35 de ani.Numai o curățenie generală în toate instituțiile satului ar mai putea salva România din groapa în care a fost aruncată de întreaga clasă politică începând cu 1990 și până în prezent! Cei din diaspora care au votat un extremist să se gândească că ei muncesc în Europa, nu în Rusia. Acel om nu vrea binele țării ,dimpotrivă va face un haos în țară și democrația o să dispară !

Mi-am adus aminte ce spunea Marin Sorescu: Nu e nici o rușine să te naști prost, rușine e să rămâi prost. De aceea ne-am ales pe cap cu George Simion, o mixtură volatilă de folclor. Știți sensul cuvântului turmă? Așa s-a votat. Până când o viață amară și un trai liniștit?

Da, vorbesc despre același George Simion care a votat în Parlamentul României împotriva legii de doborâre a dronelor rusești. Nu e o problemă de partid, ci de principii și reprezentanți. Mucușor nu era al nimănui, poate doar al serviciilor. De aceea vom intra într-o criză economică fulminantă. Fără SUA nu vom reuși să ieșim din această criză financiară, Accesul la FMI și Banca Mondială se face numai cu aprobarea lui Trump, nici măcar cu aprobarea Guvernului sau a Congresului de peste ocean. Vom rămâne fără două chestiuni fundamentale: securitate și securitate financiară. Deja avem schimbări majore ale democrației. Informația n-am aflat-o din sertarul laptopului. Pe nesimțit cum îl crești, așa îl ai.

Puneți-vă întrebarea: nu cumva își bat joc de noi? La primul tur au fost mai multe voturi anulate în foarte multe secții decât pentru oricare candidat, dar nici o televiziune n-a scos nici un cuvânt, mucles. Mai e puțin, dar personal nu sunt sigur dacă se va ține turul doi. Și nu sunt singurul în dilemă. Dumnezeu nu poate suporta la nesfârșit atâta nedreptate, atâta mizerie. România nu ne mai aparține. Dar Dumnezeu acționează prin oameni.

Chiar în prima noapte după alegeri au început negocierile cu primii patru candidați, dar care, din păcate, au fost moderate de nimeni altul decât Omul Negru, generalul în retragere Florian Coldea. De parcă nu știam că demult am fost vânduți perciunaților. De către toți. E nașpa, rău. Sunt secții în care, de pildă, Silviu Predoiu nu a luat nici un vot. La fel Sebastian Constantin Popescu,

Și totuși cum au strâns oamenii ăștia câte 200.000 de semnături? George Simion s-a folosit de Călin Georgescu, așa cum face de obicei când i se oferă oportunitatea.

Concluzia: avem nevoie de cel puțin o sută de ani să ne revenim.

Cu plecăciune, Pompiliu Comșa

Related posts

Viitorul nu așteaptă să fie votat, se descarcă pe tăcute. Care este gadgetul va dicta următorul deceniu, după deceniul smartphonelui

Dubaiul,mălaiul și puicuța!

Piatra cât oul, pagube cât satul la Burila Mare, Mehedinți: Natura poate fi necontrolabilă, birocratia – nu ar trebui să fie.