De pe holurile instanțelor: HARTUIALA S-A TERMINAT PROST PENTRU HARTUITOR

HARTUIALA S-A TERMINAT PROST PENTRU HARTUITOR – Cititi lista zecilor de procese introduse de catre cetateanul italian Raimondo de Rubeis, fost micro-actionar al SC Comvex SA, impotriva aceleiasi companii. Societatea, detinatoarea celui mai mare si mai rapid terminal de cereale din Portul Constanta, a castigat toate litigiile. La acestea se adauga doua cauze la DIICOT si DNA, deschise la sesizarea italianului si inchise definitiv prin clasare Pentru omul de rând care are nevoie sa fie aparat de stat impotriva oanenilor necinstiți ușile justiției sunt înțepenite. Pentru oamenii de afaceru sunt larg deschise, mai ales să fie străini. Procesomanii sunt lăsați să blocheze accesul la justitie al cetățenilor normali, care apelează in extremis la proces. in general ar trebui taxe mari si foarte. mari in Justitie -pentru eliminarea “speculatiilor judiciare” (taxe introduse prin lege,fireste ug80 e neconstitutionala)(oricum exista ajutor public judiciar,aviz celor mai socialisti) direct in instanta . ai filtrele SICE, MPR, DIICOT, … care ar fi trebuit sa isi fi facut treaba corect, in statul needucat, al educatului si manieratului KWJ (am auzit ca daca iese Nicusor prezident, cica il impaiaza la usa de la intrare de la Cotroceni, cu Ciuca’n lesa.. scuptatu’, cica e prea scump) . . Domnul Panait plateste pretul refuzului de a preda strainilor poarta de suveranitate reprezentata de Portul Constanta. Un om de afaceri impecabil si un patriot desavarsit ! Uite că România mai are și patrioți care țin la proprietatea statului. Un lucru nu am înțeles. Raimondo de Rubeis este belgian sau italian?

Pompiliu Comșa

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult