Germania suspendă Schengen și ordonă controale la frontieră la nivel național timp de șase luni. Reacția Comisiei Europene

Comisia Europeană a pledat marți pentru măsuri “proporționale” și care trebuie să rămână “excepționale” după ce Germania a anunțat înăsprirea politicii sale cu privire la migrație prin instituirea de controale la toate frontierele sale, relatează France Presse, conform Agerpres. Reintroducerea controalelor la frontierele interne ale Uniunii Europene este o “posibilitate”, dar acestea trebuie să fie “necesare și proporționale”, a subliniat o purtătoare de cuvânt a Comisiei la Bruxelles. “Astfel de măsuri trebuie să rămână strict excepționale”, a insistat ea. Germania a anunțat luni introducerea controalelor pe ansamblul frontierei sale în vederea combaterii imigrației ilegale, redevenită o temă politică majoră pentru guvernul cancelarului Olaf Scholz în fața ascensiunii extremei drepte. Controalele la frontierele cu Franța, Luxemburg, Țările de Jos, Belgia și Danemarca vor fi instituite pentru șase luni începând cu 16 septembrie. Acestea se vor adăuga controalelor deja instituite la frontierele cu Polonia, Republica Cehă, Austria și Elveția. Berlinul consideră că aceste dispoziții sunt necesare pentru “a proteja securitatea internă împotriva amenințărilor actuale din partea terorismului islamist și criminalității transfrontaliere”.Comisia nu dorește să “speculeze” cu privire la fondul dispozițiilor și va “evalua situația”, a declarat purtătoarea de cuvânt citată, insistând asupra “principiului proporționalității” și “măsurilor alternative” posibile, cum ar fi “patrule comune” între statele europene.

Pompiliu Comșa

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult