Podul nostru suspendat, supranumit Golden Gate de Brăila/Bărăgan, se hotărăşte democratic să nu mai fie doar suspendat, ci şi puţin îngropat, pentru diversitate structurală.
Podul-suspendat-dar-totuși-culcat își face update dinamic: coboară câte un centimetru pe an, ca să apropie mai repede Muntenia de Dobrogea. „Se numește low-cost crossing”, explică antreprenorul, „la sfârșit treceți pe sub!”
Constructorii italieni explică fenomenul sub denumirea-marketing „tasare experienţială” (ediţie limitată la malul brăilean).
CNAIR asigură populaţia că, deşi asfaltul a fost schimbat de cinci ori, „totul e sub control”, controlul fiind singurul element neschimbat de la inaugurare.
Infiltraţiile nerezolvate din 2023 au fost păstrate din patriotism: voiau şi ele să vadă Dunărea pe interior.
Specialiştii recomandă „cămăşuirea” blocului de ancoraj – practic îi pui un hanorac impermeabil şi speri că nu crapă la primul selfie cu tirul.
Dacă tasarea depăşeşte un centimetru pe an, se va lansa programul „Snorkeling pe şosea”: turism de aventură cu vestă reflectorizantă.
În caz de scufundare totală, podul devine tunel natural, iar Ministerul Transporturilor raportează plus 1 obiectiv de infrastructură subacvatică la Bruxelles.
Între timp, asfaltul proaspăt se valureşte din nou – semn că vrea să participe la festivalul „Neversea” de pe plajă.
Concluzie: podul nu are probleme, ci o viaţă socială bogată – se dă cu valuri, bea infiltrări şi se lasă puţin pe vine, că aşa e trendul în 2025.