Greta Thunberg reținută din nou la demonstrația climatică de la Haga

Este interesant să vezi cum Greta Thunberg continuă să își folosească vocea și activismul pentru a atrage atenția asupra crizei climatice. Reținerea sa la o demonstrație la Haga, în Olanda, împreună cu alți protestatari, evidențiază determinarea lor de a face schimbări. Este important să observăm modul în care tinerii lideri precum Thunberg inspiră și mobilizează oamenii din întreaga lume să acționeze în vederea protejării mediului înconjurător.

Thunberg s-a alăturat unui protest al sutelor de activiști și a fost reținută când s-a alăturat unui grup de aproximativ 100 de persoane care au încercat să blocheze autostrada A12.

Înainte de a fi reținută, Thunberg a spus că suntem într-o urgență planetară și că nu vor sta pe loc și nu vor lăsa oamenii să-și piardă viața și mijloacele de existență și să fie forțați să devină refugiați climatici atunci când pot face ceva.

Drumul a fost blocat de câteva ore de zeci de ori în ultimele luni de activiști care cer încetarea tuturor subvențiilor pentru utilizarea combustibililor fosili.

La protestele anterioare, poliția a condus protestatarii reținuți într-o altă parte a orașului, unde au fost eliberați fără alte consecințe.

Thunberg a fost văzută afișând un semn de victorie în timp ce stătea în autobuzul folosit de poliție pentru a scoate demonstranții reținuți de la fața locului.

Grupul de campanie Extinction Rebellion a declarat înainte de demonstrație că activiștii vor bloca o autostradă principală spre Haga, dar o prezență puternică a poliției i-a împiedicat inițial să urce pe drum.

Un grup mic de oameni a reușit să se așeze pe un alt drum și au fost reținuți după ce au ignorat ordinele poliției de a pleca.

Activiștii Extinction Rebellion au blocat de peste 30 de ori autostrada care trece pe lângă casa temporară a parlamentului olandez pentru a protesta împotriva subvențiilor.

Manifestanții au fluturat steaguri și au scandat: „Suntem de neoprit, o altă lume este posibilă”.

În februarie, Thunberg a fost achitată de un tribunal din Londra pentru că a refuzat să urmeze un ordin al poliției de a părăsi un protest care bloca intrarea la o conferință privind industria petrolului și gazelor de anul trecut.

Activismul ei a inspirat o mișcare globală de tineret care cere eforturi mai puternice pentru a lupta împotriva crizei climatice, de când a început să organizeze proteste săptămânale în fața parlamentului suedez, în 2018.

A fost amendată în mod repetat în Suedia și Regatul Unit pentru nesupunere civilă în legătură cu proteste.

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult