Prima pagină » Actualitati » Actualitate » Majorarea Salariului Minim la 3.700 de Lei

Majorarea Salariului Minim la 3.700 de Lei

București, România – Premierul Marcel Ciolacu a anunțat marți majorarea salariului minim brut la 3.700 de lei începând cu 1 iulie, menținând în același timp facilitatea celor 200 de lei netaxabili acordată angajatorilor până la sfârșitul anului. Această decizie a fost luată în cadrul Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social, în colaborare cu sindicatele și patronatele.

„De la 1 iulie, salariul minim va crește la 3.700 de lei brut. Totodată, vom menține până la sfârșitul anului facilitatea acordată angajatorilor privind cei 200 de lei scutiți de taxe. Suntem în direcția corectă către implementarea salariului minim european,” a declarat premierul Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, această majorare reprezintă o creștere de 12,12%, ceea ce înseamnă o majorare netă de 242 de lei pentru angajați. Deducerea fiscală de 200 de lei va continua să fie aplicată până la sfârșitul anului, sprijinind astfel puterea de cumpărare a angajaților cu venituri mici.

„Majorarea veniturilor și protejarea puterii de cumpărare sunt linii de acțiune pe care le urmărim permanent la nivelul Guvernului. Așa cum am stabilit împreună cu sindicatele și patronatele încă de la sfârșitul anului trecut și am reconfirmat astăzi, în reuniunea Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social, vom majora la 3.700 salariul minim brut pe țară garantat în plată, începând cu 1 iulie,” a declarat premierul Ciolacu.

Discuțiile din Consiliul Tripartit

În cadrul discuțiilor din Consiliul Tripartit, au fost abordate și alte teme importante, cum ar fi asigurarea forței de muncă, atragerea fondurilor disponibile prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și decuplarea punctului de amendă de valoarea salariului minim pe economie.

Noua Formulă de Calcul a Salariului Minim

Ministerul Muncii va trebui să stabilească o nouă formulă de calcul pentru salariul minim brut garantat în plată, ținând cont de criteriile cerute de Comisia Europeană prin Directiva 2041/2022. Aceasta directivă, adoptată pe 22 octombrie 2022, impune statelor membre să adopte măsurile necesare pentru conformare până la 15 noiembrie 2024.

„Statele membre informează de îndată Comisia cu privire la aceasta. Atunci când statele membre adoptă măsurile respective, acestea trebuie să conțină o trimitere la prezenta directivă sau să fie însoțite de o astfel de trimitere la data publicării lor oficiale. Metodele de efectuare a acestei trimiteri sunt stabilite de statele membre,” se arată în directivă.

❓Ce se întâmplă dacă tu, dragă cititorule, nu donezi și nu susții presa liberă?

Se întâmplă că minciuna câștigă.
Se întâmplă că jurnaliștii curajoși sunt reduși la tăcere.
Se întâmplă că tu vei ști tot mai puțin din ceea ce contează cu adevărat.
Și într-o zi, când vei avea nevoie de adevăr… nu-l vei mai găsi nicăieri.

💬 Trompeta Carpaților există pentru că oameni ca tine au ales să ne susțină.
Suntem vocea care întreabă: „De ce?” Pentru că, în România reală, de multe ori mai și plătești amenzi… pentru că ai îndrăznit să reclami fapte penale.

👉 Fii parte din lupta pentru adevăr

Citeste si

Newsletter

Subscribe our newsletter for latest news around the world. Let's stay updated!

@2025  Trompeta Carpaţilor – Gazetă independentă – celebra foaie cu suflet viu de altădată || E-mail: [email protected], [email protected]

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Acepta Mai mult