Medalii la Olimpiada Internațională de Informatică

Gălăţeanul Rareș Andrei Neculau, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național “Vasile Alecsandri”, a câştigat medalia de argint la Olimpiada Internațională de Informatică, desfăşurată în oraşul egiptean Alexandria, în perioada 1-8 septembrie 2024. În concursul din Egipt, elevii români au mai obținut o medalie de aur (Mihai Valeriu Voicu, Liceul Internațional de Informatică București), una de argint (Andreei Paul Iorgulescu, Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu” București ) și una de bronz (Rareş Felix Tudose, Liceul Internațional de Informatică București). În urma acestor rezultate, România s-a clasat pe locul 8 în lume şi pe locul 2 în Europa la această ediţie a Olimpiadei. În vârstă de 17 ani, Rareș Andrei Neculau a obţinut numeroase premii la concursurile la care a participat. Numai în anul şcolar trecut şi-a trecut în palmares Trofeul Concursului Național de Informatică “Urmașii lui Moisil”, medalia de aur la Turneul Internațional de Informatică Avansată de la Şumen (Bulgaria), medalia de argint la Olimpiada Națională de Fizică şi medalia de aur la Olimpiada Națională de Informatică. El este şi programatorul echipei de robotică ByteForce a colegiului gălăţean, participantă cu succes la multe competiții naţionale şi internaționale.

Pompiliu Comșa

Related posts

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

Inregistrare, înregistrare dar să o știm și noi poporul… poporul horeca!

România, te stingi încet, dar sigur… și doare

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult