Fructele și legumele cu conținut ridicat de apă sunt excelente pentru hidratare: castraveți, roșii, dovlecei, salată verde, ridichi, pepene verde, pepene galben, piersici, căpșune, portocale și grepfruit. Aceste alimente nu numai că vă hidratează, ci și asigură un aport de vitamine și minerale importante. Transpirația excesivă în timpul caniculei poate duce la pierderi de potasiu în organism. Pentru a compensa acest lucru, includeți în alimentație alimente bogate în potasiu, cum sunt bananele, cartofii dulci, avocado, spanacul. Antioxidanții pot ajuta la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ indus de căldură. Includeți în dietă fructe de pădure, legume verzi, nuci, semințe.
Alimente recomandate pe caniculă
❓Ce se întâmplă dacă tu, dragă cititorule, nu donezi și nu susții presa liberă?
Se întâmplă că minciuna câștigă.
Se întâmplă că jurnaliștii curajoși sunt reduși la tăcere.
Se întâmplă că tu vei ști tot mai puțin din ceea ce contează cu adevărat.
Și într-o zi, când vei avea nevoie de adevăr… nu-l vei mai găsi nicăieri.
💬 Trompeta Carpaților există pentru că oameni ca tine au ales să ne susțină.
Suntem vocea care întreabă: „De ce?” Pentru că, în România reală, de multe ori mai și plătești amenzi…
pentru că ai îndrăznit să reclami fapte penale.