Alimente recomandate pe caniculă

Fructele și legumele cu conținut ridicat de apă sunt excelente pentru hidratare: castraveți, roșii, dovlecei, salată verde, ridichi, pepene verde, pepene galben, piersici, căpșune, portocale și grepfruit. Aceste alimente nu numai că vă hidratează, ci și asigură un aport de vitamine și minerale importante. Transpirația excesivă în timpul caniculei poate duce la pierderi de potasiu în organism. Pentru a compensa acest lucru, includeți în alimentație alimente bogate în potasiu, cum sunt bananele, cartofii dulci, avocado, spanacul.  Antioxidanții pot ajuta la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ indus de căldură. Includeți în dietă fructe de pădure, legume verzi, nuci, semințe.

Related posts

Partide noi, cu aceiași oameni vechi – aceeași piesă, alt decor

Zvonuri, „fake news” sau adevăruri pe care nu se dorește să se afle?

Inspectorii ANAF, trimiși să aplice sancțiuni arbitrare firmelor. Cine vine fără bani e concediat

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult