SeaWave Film Fest la a doua ediție

Cea de-a doua ediție a „SeaWave Film Fest”, primul festival de film studențesc realizat de studenți pentru studenți, s-a încheiat cu succes. Evenimentul a devenit un reper important în peisajul cultural național.

Câștigătorii ediției din acest an sunt:

  • „Cireașa de la salata boeuf” – Matei Preda
  • „Și ea, de ce nu?” – Mariam Awad
  • „Madre” – Marius Miron
  • „În obiectiv” – Ștefan Oprea
  • „Dansează, regină” – Maria Mitulescu

Juriul acestei ediții a fost format din personalități ale cinematografiei precum Cătălin Saizescu, Mihai Chirilov, Domnica Cîrciumaru, Angelo Mitchievici și Stere Gulea. Premiile au fost înmânate în cadrul Galei Premiilor SeaWave Film Fest, care a avut loc pe plaja Neversea, într-o atmosferă vibrantă, unde viceprimarul Constanței, Ionuț Rusu, a decernat Trofeul SeaWave Film Fest.

Festivalul s-a desfășurat între 5 și 10 august 2024, la Universitatea Maritimă din Constanța și pe plaja Neversea, fiind finanțat de Ministerul Culturii. În cadrul evenimentului, peste 100 de scurtmetraje au fost înscrise în concurs, dintre care 32 au fost selectate și vizionate.

Festivalul a avut și o componentă teoretică importantă, cu Masterclass-uri susținute de personalități precum Stere Gulea, Domnica Cîrciumaru și Mihai Chirilov, precum și sesiuni interactive de Q&A între creatori și spectatori.

SeaWave Film Fest a reușit să atragă și anul acesta personalități consacrate ale cinematografiei românești, pregătind deja terenul pentru cea de-a treia ediție din 2025.

Related posts

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

Inregistrare, înregistrare dar să o știm și noi poporul… poporul horeca!

România, te stingi încet, dar sigur… și doare

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult