Stelian Ion, fost candidat USR la Primăria Constanța, acuza primarul

Stelian Ion, fost candidat USR la Primăria Constanța, a lansat o nouă provocare publică primarului Vergil Chițac, acuzându-l că evită confruntările directe cu cetățenii și cu opoziția. Ion a reacționat astfel la o invitație recentă din partea lui Chițac pentru o dezbatere televizată, subliniind că, deși a încercat în repetate rânduri să-l aducă pe Chițac la discuții în timpul campaniei electorale, acesta a refuzat constant.

“A stat ascuns ca un laș, la fel cum a făcut-o și față de constănțeni”

Într-o declarație plină de ironie, Stelian Ion a subliniat că primarul s-a ascuns de dezbaterile publice și de contactul direct cu constănțenii pe parcursul campaniei electorale, preferând să evite orice confruntare directă. „În campania electorală, l-am invitat aproape zi de zi pe Vergil Chițac la dezbateri, chiar pe străzile și în cartierele orașului. Îi pregătisem și un pupitru! A stat ascuns ca un laș, la fel cum a făcut-o și față de constănțeni”, a declarat Ion.

Ion a criticat, de asemenea, modul în care Chițac continuă să gestioneze ședințele Consiliului Local, organizându-le exclusiv online. El a sugerat că aceasta este o tactică prin care primarul evită întrebările incomode și contactul direct cu cetățenii: „S-a trezit acum că are chef de discuții și dezbateri… Totuși, curaj e cam mult spus, pentru că el în continuare se ascunde de constănțeni în spatele ședințelor de Consiliu Local pe care le susține doar în format online.”

Vânzarea terenurilor și „blaturile” politice

„Vergil Chițac își plătește datoriile politice cu prețul orașului Constanța”

Stelian Ion a subliniat că nu este prima dată când Chițac ar face astfel de compromisuri. În timpul primului său mandat, primarul ar fi beneficiat de sprijinul PSD, iar acum, se pare că ar avea de mulțumit și AUR pentru susținerea oferită.

Potrivit lui Stelian Ion, primarul Chițac și-ar fi „plătit” susținerea politică prin vânzarea unor terenuri valoroase din Constanța. Ion afirmă că „era de așteptat” ca astfel de susțineri și alianțe politice să nu fie gratuite, insinuând că aceste tranzacții ar avea loc „pe banii constănțenilor” sau prin „vânzarea la bucată a Constanței.”

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult