Toamna aduce turiștii pe litoral

Luna septembrie nu mai sperie turiștii cu schimbarea anotimpului. Temperaturile de 25 de grade, apa mării caldă și prețurile reduse la cazare atrag din ce în ce mai mulți vizitatori pe litoralul românesc. Potrivit Observator News, în această toamnă, managerii hotelurilor raportează cu 40% mai mulți turiști comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Septembrie: A Patra Lună de Vară

O tendință în creștere în ultimii ani, luna septembrie a devenit, în esență, a patra lună de vară, cu vreme blândă care îi convinge pe turiști să își programeze vacanțele după sezonul de vârf. Temperaturile plăcute, combinate cu reduceri semnificative la cazări, îi determină pe mulți să renunțe la concediul din mijlocul verii. Hotelierii oferă prețuri cu până la 70% mai mici față de lunile iulie și august.

Alexandra Bedregeanu, șefa recepției unui hotel, a declarat: „Ne bucurăm de un grad de ocupare de 80-90%. Prețurile, bineînțeles, au mai scăzut. Se pleacă de la o tarifare de 700 de lei pe noapte, all inclusive pentru doi adulți”.

Activități Alternative pentru Zilele de Ploaie

Chiar dacă vremea nu este perfectă în fiecare zi, turiștii găsesc alternative de petrecere a timpului liber. Printre opțiuni se numără vizitele la centrele de spa, participarea la jocuri de societate sau o vizită la Delfinariul din Constanța.

Ultimul Weekend înainte de Școală

Fiind ultimul weekend înainte de începerea noului an școlar, în acest sfârșit de săptămână se așteaptă circa 40.000 de turiști pe litoralul românesc, dornici să profite de ultimele zile de vacanță.

Toamna pare să fie noul sezon preferat pentru cei care doresc să se bucure de mare într-o atmosferă mai relaxată și la prețuri accesibile.

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult