Traficul de droguri reprezintă o problemă serioasă. Autorităților fac eforturi de a combate acest fenomen în zonele aglomerate.

În timpul unui festival de muzică care a avut loc în perioada 3-5 mai în stațiunea Mamaia, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, în colaborare cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța, au organizat ample acțiuni de monitorizare și intervenție.

Pe parcursul festivalului, polițiștii au descoperit mai mulți indivizi implicați în traficul de droguri. Într-un incident, un bărbat de cetățenie străină a fost prins în flagrant delict în timp ce deținea droguri de mare risc, destinate comercializării: 9 comprimate de ecstasy și aproximativ 20 de grame de MDMA. El se afla în zona porților de acces către festival.

În plus, alți doi bărbați, și ei cetățeni străini, sunt investigați pentru deținere de droguri de risc și de mare risc în scopul consumului propriu. Aceștia au fost depistați cu diferite cantități de cocaină și ketamină asupra lor.

În urma percheziției domiciliare efectuate la adresa de cazare a celor trei bărbați, au fost găsite și ridicate diferite cantități de cocaină, ketamină și canabis, alături de sume de bani și alte mijloace de probă.

Un alt incident a avut loc în aceeași perioadă, când polițiștii au documentat activitatea infracțională a unei femei străine și a unui cetățean român, bănuiți de trafic de droguri de risc și mare risc, precum și de efectuarea, fără drept, de operații cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. Aceștia au fost prinși cu diverse cantități de MDMA, substanță cristalină 4-CMC, ketamină și 2-MMC.

Toți cei implicați în aceste acțiuni ilegale au fost reținuți, iar judecătorii au fost sesizați pentru arestarea preventivă a acestora pe o perioadă de 30 de zile.

Acțiunile polițiștilor au beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Constanța, subliniind eforturile concertate ale autorităților în combaterea traficului de droguri și menținerea siguranței publice în astfel de evenimente.

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult