Producătorul de uleiuri Argus din Constanţa cere creditare de maximum 120 mil. lei pentru capital de lucru

Producătorul de uleiuri Argus Constanța, listat la Bursă sub simbolul UARG, a convocat acționarii pentru data de 10 iulie 2024 pentru a aproba mai multe măsuri financiare importante, printre care se numără contractarea unor credite bancare în valoare de maximum 120 milioane lei pentru capital de lucru.

Planuri de finanțare și garantare

În cadrul întâlnirii acționarilor, se va discuta și aprobarea garantării creditelor bancare cu active imobilizate aparținând companiei ARGUS S.A. Constanța. Aceste garanții vor putea reprezenta până la 100% din totalul activelor imobilizate corporale din patrimoniul companiei. De asemenea, garanțiile vor include cesiuni de creanțe, stocuri, ipoteci mobiliare asupra încasărilor și soldurilor curente și subconturilor deschise de ARGUS S.A. la banca finanțatoare.

Pe lângă noile credite, acționarii vor vota și prelungirea unei linii de credit în valoare de 7,5 milioane lei pe o perioadă de 12 luni, menținând garanțiile încheiate în anul anterior. În plus, se va discuta accesarea unor facilități de factoring de până la 5 milioane lei, garantate cu creanțele rezultate din contractele perfectate cu diferiți parteneri contractuali.

Vânzarea de active non-core

Un alt punct important pe ordinea de zi a adunării acționarilor este vânzarea prin licitație publică a unor active non-core, a căror valoare, individual sau cumulată, nu depășește 35% din totalul activelor imobilizate. Prețul de vânzare nu poate fi mai mic decât valoarea stabilită printr-un raport de evaluare întocmit cu cel mult două luni înaintea inițierii vânzării. Raportul de evaluare va fi realizat de un evaluator membru ANEVAR.

Context și importanță

Aceste măsuri sunt esențiale pentru asigurarea capitalului de lucru necesar continuării operațiunilor Argus Constanța, precum și pentru optimizarea structurii financiare a companiei. Deciziile care vor fi luate în cadrul acestei adunări a acționarilor vor influența semnificativ direcția strategică și financiară a companiei pe termen mediu și lung.

Convocarea acționarilor și agenda propusă reflectă angajamentul Argus Constanța de a își menține stabilitatea financiară și de a continua să investească în dezvoltarea operațiunilor sale, în pofida provocărilor economice actuale.

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult