Prima pagină » Actualitati » Cultura » CERVANTES și scriitorii dobrogeni

Revista Cervantes, fondată de prietenul George Terziu în 2012, este continuatoarea revistei spaniole cu acelașii titlu, apărută în anul 1916. Lună de lună, publicului i se oferă 120 pagini savuroase, plină de evenimente care mai de care culturale. Printre redactori am găsit și o dobrogeancă, Luiza Calla, Mangalia. 

Luisiana Calaidjoglu are pseudonimul artistic Luiza Cala S-a născut pe 23 septembrie 1957 la Băilești în județul Dolj. acum locuind în Mangalia. Galeria-atelier Luiza Cala din Saturn se poate vizita cu programare telefonică. A debutat cu o expo colectivă Rotary în 2013 la Palatul Șuțu din București. A expus în toate sălile dobrogene de cultură, dar și din țară și străinătate. Are 51 prezențe în expoziții. 24 personale și 27 colective. În 2004 a organizat o tabără de creaţie româno-bulgară, iar pe -20 august 2004 -inaugurează Galeria-Atelier Luiza Cala din Saturn. Semnează copertile la 5 cărţi, 12 casete/ CD de meditaţie. Premiul naţional Art  top 2002, Premiul naţional Art  top –România Magică 2004, Medalia de argint MCA Cannes Azur 2006, Medalia de aur MCA Cannes Azur 2007, Diplomă de merit AIAM Roma 2007. Are lucrări în colecţii de stat în Spania, Bulgaria, Franţa şi în colecţii particulare în Grecia, SUA, Canada, China, Turcia, Olanda, Bulgaria, Spania, Franţa, Coreea S, Italia… Organizează Serile Cala-tiene la Galeria Luiza Cala-Saturn. Aici au avut loc concerte, lecturi de autor, dans, teatru, întâlniri cu oameni de cultură din ţară şi străinătate.

În nr.54 al acxetestei prestigioase reviste găsim și semnătura lui Gabriel Grosu, pictor amator, născut la data de 1 februarie 1971 în orașul Cernavodă, care după o lungă carieră militară, începe să picteze în anul 2016, lăsându-și chemarea interioară să prindă aripi. Lucrările sale nu vizează capturarea unei asemănări exterioare a unui subiect ci mai degrabă un portal al unei călătorii interioare de auto-explorare. De regulă nu folosește modele în efortul de a produce o imagine realistă. Portretele sale încapsulează truismul, subiectul întregii arte este, în cele din urmă, eul. În iulie 2023 are prima expoziție personală. Acum continuă să lucreze pentru seria de lucrări Daimon  și-și propune începerea unei noi seriii experimentale și totodată executarea proiectelor planificate de ceva timp. A  participat în această primăvară deja la o tabără de creație în Delta Dunării. O altă dobrogeancă prezentă în această revistă prestigioasă, ajunsă la ediția 54, este tulceanca Cristina-Steliana Mihailovici, născută la 18 noiembrie 1979. Ei sunt marii anonimi despre care puțini știu câte ceva.

❓Ce se întâmplă dacă tu, dragă cititorule, nu donezi și nu susții presa liberă?

Se întâmplă că minciuna câștigă.
Se întâmplă că jurnaliștii curajoși sunt reduși la tăcere.
Se întâmplă că tu vei ști tot mai puțin din ceea ce contează cu adevărat.
Și într-o zi, când vei avea nevoie de adevăr… nu-l vei mai găsi nicăieri.

💬 Trompeta Carpaților există pentru că oameni ca tine au ales să ne susțină.
Suntem vocea care întreabă: „De ce?” Pentru că, în România reală, de multe ori mai și plătești amenzi… pentru că ai îndrăznit să reclami fapte penale.

👉 Fii parte din lupta pentru adevăr

Citeste si

Newsletter

Subscribe our newsletter for latest news around the world. Let's stay updated!

@2025  Trompeta Carpaţilor – Gazetă independentă – celebra foaie cu suflet viu de altădată || E-mail: [email protected], [email protected]

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Acepta Mai mult