Președintele sârb Aleksandar Vucic avertizează: ”Europa va fi în război în cel mult trei sau patru luni. Ne verificăm stocurile de petrol, făînă și zahăr”

Președintele sârb Aleksandar Vucic avertizează: ”Europa vă fi în război în cel mult trei sau patru luni. Ne verificăm stocurile de petrol, făînă și zahăr Trenul a plecat din gară și nimeni nu-l poate opri”. Europa va fi în război cu Rusia.

Acestea sunt cuvintele președintelui Șerbiei, Aleksander Vucic, în cel mai recent interviu. El crede că Europa vă fi în război cu Rusia ”în trei sau patru luni”, asta în cel mai fericit caz. Președintele Vucic spune că “nimeni nu încearcă să oprească războiul. Nimeni nu vorbește despre pace. Pacea este aproape un cuvânt interzis”.

Într-un interviu acordat publicației elvețiene Die Weltwoche, Vucic a dezvăluit că oficialii sârbi au fost instruiți să “verifice stocurile de petrol, făînă și zahăr”, având în vedere amenințarea tot mai mare a unui conflict global. Când a fost întrebat despre apropierea unui al treilea război mondial, liderul sârb a răspuns: “Cred că nu suntem departe de el. Nu mai mult de trei, patru luni. Și există pericolul să se întâmple chiar înainte de asta. Ne apropiem de un adevărat dezastru. Cine este pregătit să piardă 1 milion, 2 milioane, 5 milioane, 10 milioane și 15 milioane de oameni? Eu nu sunt pregătit să pierd un singur om și nu voi participa la așa ceva.”

Vucic a criticat, de asemenea, oficialii NATO care sugerează că președintele Puțin “blufează” cu privire la desfășurarea de arme nucleare în Ucraina. El a comentat: “Dacă pariezi că cineva blufează, înseamnă că nu ai cărți mai bune. Aș fi întotdeauna foarte atent atunci când evaluez voința lui Puțin și următoarea să mișcare”. Președintele sârb a menționat, de asemenea, că mulți lideri europeni “l-au subestimat pe Puțin și Rusia”.

El a comentat: “În Europa de astăzi, toți se comportă că marii eroi, dar nu sunt cinstiți și nu le spun cetățenilor lor că vor plăti cu toții un preț mare dacă se vă ajunge la război”.

Nu e primul interviu de acest fel, ba unele anunțau fals declanșarea unui război mondial până la finalul anului trecut. Asta în timp ce submarine și nave de război ruse pot fi văzute cu ochiul liber de pe coastele Floridei și Angliei, escadre rusești vizitează Egiptul și Libia, au loc trageri cu rachete în Marea Albă, au loc manevre militare rusești cu utilizarea muniției nucleare tactice pe simulatoare, Putin și omologul său nord coreean au semnat redcent tratatul de asistență strategică reciprocă (dacă unul e atacat răspund amândoi atacului) iar Koreea de Nord se obligă să treacă la producția în masă a muniției de artilerie pentru Russia.

Vladimir Putin a subliniat apăsat „furnizarea de către occidentul colectiv Ukrainei a avioanelor F-16 și armelor cu bătaie lungă pentru a fi utilizate împotriva teritoriului Federației Ruse”, adică cu alte cuvinte dacă occidentul colectiv furnizează asemenea arme, Rusia vă furniza tehnologie militară înaltă Koreei de Nord.

Nu mai pomenesc alte aspecte că să nu trebuiască să ne petrecem toată noaptea scuipându-ne în sân. Orban avertizează și el asupra iminentei declanșării războiului. Toate condițiile de conflict sunt întrunite.

Să speram că nu vă fi !

Related posts

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

Inregistrare, înregistrare dar să o știm și noi poporul… poporul horeca!

România, te stingi încet, dar sigur… și doare

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult