Hidratarea, esențială în zilele cu temperaturi ridicate: Ceai de Cireșe

Pe lângă protejarea de razele puternice ale soarelui, hidratarea este esențială în zilele cu temperaturi ridicate. Medicii recomandă consumul de apă sau ceaiuri care să hidrateze. Un ceai special este recomandat a fi consumat în zilele toride de vară. Acesta nu doar că te răcorește, dar are și beneficii importante pentru sănătate. Este vorba despre ceaiul de cireșe și lămâie. Acest amestec nu doar că oferă o senzație plăcută de răcorire, dar aduce și o explozie de arome delicioase care te vor revigora instantaneu

Cireșele sunt cunoscute pentru proprietățile lor antioxidante, ajutând la combaterea radicalilor liberi și contribuind la menținerea unei pieli sănătoase și strălucitoare. În plus, sunt bogate în vitamine și minerale esențiale, precum vitamina C și potasiu. Lămâia este renumită pentru conținutul său ridicat de vitamina C și pentru proprietățile sale detoxifiante. Sucul de lămâie adaugă o notă proaspătă și acrișoară ceaiului, făcându-l și mai revigorant. De asemenea, lămâia ajută la hidratarea organismului și susține sistemul imunitar. Pentru a prepara o băutură hidratantă pentru zilele de vară ai nevoie de ceai negru sau verde, cireșe proaspete sau congelate, lămâie. Opțional, poți adăuga miere pentru a îndulci băutura. Fierbe ceaiul și lasă-l să se răcească. Adaugă apoi cireșele și felii de lămâie și bagă licoarea la frigider pentru câteva ore. Servește ceaiul simplu sau cu gheață pentru a te răcori.

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult