ABL, parte a companiei de consultanță energetică și marină ABL Group, listată la Oslo, a deschis un nou birou în Constanța, România, pentru a sprijini piețele maritime și energetice offshore din Marea Neagră.

Potrivit companiei, biroul din România a fost următorul pas logic după ce primul birou regional a fost deschis în Bulgaria în 2003, urmat de un birou în Turcia. Pe lângă furnizarea de servicii pentru piețele de petrol și gaze și maritime, ABL România este de asemenea așteptată să participe la planurile de creștere ale țării pentru energie regenerabilă și tehnologii de tranziție.

Ian Cummins , Director General Regional pentru ABL Europa și Africa de Vest, a comentat: „ABL a fost în fruntea sprijinirii unora dintre cei mai mari pași ai Mării Negre în dezvoltarea energiei, inclusiv primul proiect offshore de petrol și gaze din România în aproximativ 35 de ani. , Proiectul de Dezvoltare a Gazelor Midia. 

„ Lansarea ABL România cimentează angajamentul nostru față de livrarea și operațiunile sigure și durabile ale infrastructurii de petrol și gaze a țării, extinzând în același timp oferta noastră diversă de inginerie și consultanță pentru a sprijini tranziția României către un viitor net zero.”

Condus de directorul Alexander Shterev , inspector principal al ABL Bulgaria, în calitate de manager, cu sprijinul managerului de țară al ABL Bulgaria, Lyubomir Djambazov , biroul va oferi o gamă completă de servicii tehnice, cum ar fi due diligence tehnică offshore, inspecții platforme și mutare platforme, inspecții și anchete marine, anchetă de garanție navală, consultanță pentru energie regenerabilă, servicii maritime, inclusiv consultanță în porturi și inginerie de tranziție energetică, inclusiv expertiză în tehnologia de captare a carbonului. 

„România este o piață importantă pentru dezvoltarea energiei regenerabile în Marea Neagră. Pe lângă faptul că are un potențial de resurse naturale favorabil, guvernul său recunoaște importanța critică a diversificării mixului său energetic atât pentru securitatea energetică națională, cât și internațională. Prin urmare, a sancționat politicile de sprijin pentru dezvoltarea energiei regenerabile. Având în vedere că eolianul, solarul fotovoltaic, CCUS și hidrogenul sunt analizate în mod activ, avem serviciile și antecedentele necesare pentru a sprijini România în ambițiile sale net zero”, a declarat RV Ahilan , Chief Energy Transition Officer la ABL Group.

Luna trecută, ABL a fost angajat de LLOG Exploration pentru a furniza servicii de sondaj de garanție maritimă (MWS) pentru un proiect de dezvoltare în Golful Mexic al SUA, după ce a fost selectat drept comandant de remorcare în cursul lunii precedente pentru un FPSO destinat Braziliei. În aceeași lună, Shell a ales software-ul de gestionare a activelor companiei Effio pentru a susține mai multe dintre noile dezvoltări la scară largă.

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult