Adrian Năstase: „Trebuie să accept că va trebui să votez cu Elena Lasconi” / Scenariul care explică eșecul PSD

Adrian Năstase, fost premier și președinte al PSD, a lansat o analiză asupra rezultatului neașteptat al alegerilor prezidențiale din 2024, în care Marcel Ciolacu a obținut doar locul trei, ratând calificarea în turul al doilea. Într-o intervenție la emisiunea lui Marius Tucă de la Gândul, Năstase a adus în discuție un posibil „blocaj” cauzat de unii lideri locali ai PSD, care ar fi contribuit la eșecul electoral.

„Un anumit blocaj din partea liderilor locali”

„Este evident că a existat un blocaj, să nu îl numesc altfel, din partea unor lideri locali ai partidului. Probabil că unii nu au reușit sau nu au vrut să participe activ la acest efort electoral. Sper ca lucrurile să fie diferite duminica viitoare,” a declarat Năstase, făcând referire la alegerile parlamentare ce urmează.

El a subliniat și faptul că „moștenirea Iohannis” a reprezentat o povară nu doar pentru PSD, ci și pentru PNL. „Unele scandaluri recente dintre PSD și PNL au influențat votanții, mulți dintre aceștia migrând către Călin Georgescu,” a mai adăugat fostul lider social-democrat.

„Doar câteva mii de voturi l-au costat pe Ciolacu”

Năstase a subliniat că diferența a fost una extrem de mică și că, dacă Marcel Ciolacu ar fi obținut doar câteva mii de voturi în plus, situația ar fi fost cu totul alta. „Dacă Ciolacu ar fi avut 5.000 de voturi în plus, azi am fi discutat într-un alt ton. Într-o finală Ciolacu-Georgescu, Marcel ar fi avut șanse să câștige lejer,” a punctat Năstase, sugerând că rezultatul actual reflectă o criză mai profundă a sistemului politic.

Năstase va vota cu Elena Lasconi

Pentru prima dată în istoria post-decembristă, PSD nu are un candidat în turul decisiv al alegerilor prezidențiale. În acest context, Năstase a făcut o declarație surprinzătoare: „Să nu mă întrebați cu cine aș vota… Trebuie să accept că va trebui să votez cu Elena Lasconi.”

El a explicat că, deși nu este de acord cu viziunea lui Călin Georgescu asupra politicii externe a României, consideră că Lasconi reprezintă o alegere mai potrivită. „Pe de altă parte, nu pot fi de acord cu obiectivele și cu modul în care Călin Georgescu privește situația României la nivel internațional,” a concluzionat Adrian Năstase.

Această declarație reflectă dilema în care se află mulți susținători ai PSD, confruntați cu o alegere dificilă într-un tur doi fără reprezentantul partidului lor.

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult