Afaceri cu Criptomonede în România

Finanțarea Propagandei Antioccidentale și Afectarea Alegerilor Democratice

Criptomonedele aduc milioane de dolari rușilor, utilizate adesea pentru finanțarea campaniilor de propagandă antioccidentală și pentru susținerea așa-numiților “troli” care organizează acțiuni de destabilizare a alegerilor democratice din diverse state. România nu a fost ocolită, cu ferme de mining de criptomonede înființate la Ploiești și Buzău de un fost angajat al Ministerului de Interne al Federației Ruse.

Dimitr Gibinski: Promotorul Afacerilor cu Criptomonede

Dimitr Gibinski, născut în Dubna, regiunea Moscova, și angajat al Laboratorului Flerov de Reacții Nucleare, a sosit în România în 2012, deschizând mai multe societăți comerciale. Cea mai notabilă este Radalink SRL, inițial fondată de moldovenii Petre și Rodica Grosu, care, după patru ani, au cedat firma lui Gibinski și offshore-ului Mykett Investments Ltd din Insulele Virgine Britanice.

Schimbarea Administrației și Extinderea Afacerilor

În 2017, Gibinski a fost înlocuit din funcția de administrator al Radalink SRL de rusul Petr Goncharov, cu Nikita Morozov reprezentând offshore-ul Mykett Investments Ltd. Morozov, fost angajat al Ministerului Afacerilor Interne al Federației Ruse, a preluat și controlul unor ferme de mining în România, inclusiv în Ploiești și Buzău.

Criptomonede „Made in Transnistria”

Offshore-ul Mykett Investments Ltd, alături de Goweb Internațional Ltd, deține firma London Cryptocurrency Exchange Limited în Londra, specializată în prelucrarea datelor și mining de criptomonede. Goweb Internațional Ltd operează și în Transnistria și Kaliningrad, unde produce echipamente STARMINER pentru mining.

Finanțarea Activităților Subversive și Spălarea Banilor

Fermele de mining din Transnistria, legate de Rusia și de oameni de afaceri ca Ilan Șor și Vladimir Plahotniuc, au importat echipamente de mining de aproape nouă milioane de dolari prin intermediul băncii ABLV Bank AS din Letonia, implicată în spălarea a 22 de miliarde de dolari din Rusia prin Republica Moldova.

Utilizarea Criptomonedelor pentru Activități Subversive

Criptomonedele sunt folosite pentru a finanța regimuri separatiste din Donbas și pentru a plăti activități subversive ale Kremlinului. Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a arestat periodic persoane implicate în scheme de finanțare a terorismului din Donbas prin mining și vânzare de criptomonede.

Implicarea în Influențarea Opiniei Publice

Rușii prezenți și în România au fost implicați în reabilitarea imaginii deputatului ucrainean Oleksandr Trukhin, prin ștergerea articolelor defăimătoare despre acesta. Firma Artdock, fondată de Gibinski, a fost responsabilă pentru acest management al reputației.

Ferme de Mining în Fostele Fabrici de Sticlă

În România, rușii de la Radalink au înființat ferme de mining în foste fabrici de sticlă, utilizând echipamente de la Radalink SRL și Jet Wash MBG SRL, care a obținut fonduri europene pentru infrastructura necesară miningului de criptomonede.

Alte Afaceri Adiacente în România

Dimitr Gibinski a derulat multiple afaceri în România, inclusiv în domeniul comerțului cu produse alimentare, cafea, terminale de self-pay și intermedieri financiare. Aceste afaceri sunt adesea neprofitabile, dar servesc probabil altor scopuri economice și politice.

Concluzie

Afacerile cu criptomonede ale rușilor în România demonstrează o rețea complexă de operațiuni financiare, tehnologice și politice menite să susțină activitățile subversive și să destabilizeze democrațiile occidentale. Investigațiile arată legăturile strânse dintre aceste afaceri și regimul de la Kremlin, subliniind importanța monitorizării și reglementării stricte a activităților criptografice în context internațional.

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult