Ajutor de stat pentru revistele şi publicaţiile culturale

Guvernul a aprobat o schemă de ajutor pentru editarea revistelor şi publicaţiilor culturale, altele decât cele propuse de uniunile de creatori. Potrivit unui comunicat al Guvernului, schema de ajutor are o valoare totală de 3,37 milioane de lei, credite de angajament şi credite bugetare, cu durata de valabilitate până la data de 31 decembrie 2026. “Astfel, defalcat, bugetul ajutorului este de 1,12 milioane de lei pe an, iar plăţile se vor efectua începând cu data solicitării avansului de către beneficiari, în baza contractelor de finanţare, fără a depăşi data de 31 decembrie 2027.

Furnizorul şi administratorul schemei de ajutor este Ministerul Culturii, iar finanţarea se efectuează din fonduri de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii”, se arată în comunicat.

Beneficiarii eligibili sunt asociaţiile, fundaţiile sau operatorii culturali care au ca obiect de activitate editarea de reviste sau publicaţii culturale din România, precizează sursa citată. “Intensitatea maximă a ajutorului care va fi acordat fiecărui beneficiar este de 100%, iar numărul maxim estimat de beneficiari este de 40 pentru fiecare an.

Prin schema de ajutor se pot finanţa cheltuielile directe ce cuprind drepturi de autor, costuri materiale şi servicii, cheltuieli pentru tipărire şi difuzare, cheltuieli de regie ce cuprind cheltuieli de personal şi cheltuieli administrative şi premii decernate de reviste şi publicaţii culturale”, se mai menţionează în comunicat.

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult