Alertă de viitură pe Dunăre! Şedinţă de urgenţă la Prefectura Galaţi

Prefectul Judeţului Galaţi, Andreea-Anamaria Naggar, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), a convocat astăzi, 23 septembrie 2024, o şedinţă de urgenţă cu factorii decidenţi locali pentru a analiza şi a stabili măsurile care se impun în vederea prevenirii inundaţiilor cauzate de creşterea nivelului Dunării, informează Instituţia Prefectului – Judeţul Galaţi. În cadrul întâlnirii, au participat reprezentanţi de la Consiliul Judeţean, Primăria Galaţi, Apă Canal, Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad, Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare – filiala Galaţi, Administrarea Fluvială a Dunării de Jos, APDM, Căpitănia Galaţi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean şi Garnizoana Galaţi. Discuţiile s-au concentrat pe monitorizarea evoluţiei hidrologice a Dunării şi a afluenţilor, pregătirea digurilor de protecţie şi a staţiilor de pompare din administrarea ANIF, precum şi pe mobilizarea resurselor necesare pentru a interveni rapid în caz de necesitate. Printre măsurile discutate se numără consolidarea zonelor vulnerabile de pe malul Dunării, pregătirea echipelor de intervenţie în caz de urgenţă şi informarea agenţilor economici din zonele cu risc asupra măsurilor de precauţie pe care trebuie să le adopte. Prefectul Andreea-Anamaria Naggar a subliniat importanţa colaborării interinstituţionale pentru a gestiona eficient situaţia şi a cerut fiecărei instituţii responsabile să întocmească în cursul zilei de astăzi un plan de măsuri în care să fie detaliate operaţiunile de intervenţie în caz de necesitate, urmând să fie convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. În cadrul CJSU se vor stabili  acţiunile exacte şi termenele la care acestea trebuie îndeplinite, precum şi persoanele responsabile cu ducerea la îndeplinire a sarcinilor.

Pompiliu Comșa

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult