Alo, 112? : ”Fiul meu minor e drogat și e agresiv”. Polițiștii l-au gasit în Agigea.

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Serviciul Municipal de Ordine Publică au fost alertați la data de 29 martie a.c., în jurul orei 13.45, de către o femeie, cu privire la comportamentul agresiv al fiului său minor, în vârstă de 17 ani, care era sub influența unor substanțe interzise.

Este esențial ca tinerii implicați să primească sprijin și îndrumare pentru a depăși problema consumului de droguri și pentru a evita consecințele legale și sociale negative asociate acestuia.

Echipajele de intervenție s-au deplasat la locuința indicată, însă au constatat că minorul nu se mai afla acolo.

După investigații, s-a constatat că acesta ar fi plecat cu un autoturism, fiind însoțit de alte două persoane.

În scurt timp, mașina respectivă a fost identificată pe strada Nicolae Titulescu din comuna Agigea.

În interiorul autoturismului au fost găsiți minorul de 17 ani, șoferul în vârstă de 21 de ani și o altă minoră, de 15 ani.

În timpul controlului vehiculului, au fost descoperite 15 pliculețe care conțineau substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Șoferul a fost supus testării cu aparatul etilotest, care a indicat posibila prezență a substanțelor psihoactive în organism.

Este important de menționat că aceasta nu reprezintă o probă concluzivă în cadrul dosarului penal. Persoana în cauză a fost condusă la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii exacte a consumului de substanțe interzise.

În legătură cu acest incident, s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

De asemenea, autoritățile au fost informate despre situație și în cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, conform competențelor.

Incidentul implicând consumul de droguri și conducerea sub influența acestora de către minori este un subiect serios și delicat. Consumul de droguri de către minori poate avea consecințe grave asupra sănătății lor fizice și mentale, precum și asupra societății în ansamblu. Este important ca astfel de cazuri să fie tratate cu seriozitate de către autorități și să fie luate măsuri adecvate pentru a proteja tinerii și pentru a preveni recidiva.

În plus, educația și prevenirea consumului de droguri în rândul tinerilor sunt aspecte cruciale pentru combaterea acestui fenomen. Familiile, școlile și comunitățile trebuie să colaboreze pentru a furniza informații corecte și pentru a oferi suport tinerilor în luarea deciziilor sănătoase și responsabile. De asemenea, este important ca autoritățile să ofere programe de reabilitare și consiliere pentru tinerii afectați de consumul de droguri, în vederea reintegrării lor în societate și prevenirii recidivei.

Polițiștii au început să folosească eDAC, aplicația prin care află imediat toate informațiile despre persoanele pe care le verifică.

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult