Angajatii comisiei UE au luat parte la schema pilot „aduceți-vă câinele la birou”. 30 de rase au fost interzise în birou, inclusiv câinii de atac.

Oficialii UE au încercat schema pilot „aduceți-vă câinele la birou”, dar 30 de rase au fost interzise să fie aduse în birou, inclusiv câinii de atac.

Un memoriu intern al Comisiei a clasificat 11 tipuri de câini drept „câini de atac sau de pază” pe care funcționarii publici nu trebuie să-i aducă la serviciu, inclusiv rottweileri, mastifi și terieri englezi.

Comisia a anunțat că va testa schema pentru câini la locul de muncă anul trecut, după o campanie a deputaților europeni. Comisarul european al Austriei Johannes Hahn a declarat că a fost inspirat de scheme similare din țara sa natală și că aceasta a fost o modalitate pozitivă de a spori bunăstarea și sănătatea mintală a angajaților.

Cu toate acestea, nu toată lumea este de acord cu ideea, unele voci afirmând că aducerea câinilor la birou poate crea disconfort. Există îngrijorări cu privire la alergii și la posibilele reacții negative ale celor care se simt inconfortabil în prezența câinilor.

În plus față de cei 11 câini de atac interziși, există și o listă de câini care nu sunt recomandați dacă „îi fac pe colegii neliniștiți”. Aceasta include ciobanii germani și belgieni și dobermanii, potrivit unor orientări interne.

Un alt aspect important este faptul că angajații trebuie să respecte anumite reguli, cum ar fi menținerea câinilor în lesă și asigurarea că aceștia sunt dresați pentru a folosi toaleta și nu sunt lăsați să latre în birou.

Cu toate acestea, Comisia a raportat că schema a avut succes în alte departamente, cu momente amuzante și cu un impact pozitiv asupra stării de spirit a angajaților.

Parlamentul European nu a adoptat încă o politică similară. Comisia va evalua fezabilitatea unei politici permanente privind câinii la locul de muncă la sfârșitul anului 2024.

Astfel, în timp ce aducerea câinilor la birou poate aduce beneficii, este important să se țină cont de nevoile și preocupările tuturor angajaților pentru a asigura un mediu de lucru confortabil și productiv pentru toți.

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult