Angst, un cunoscut jucător din industria cărnii, a intrat în insolvență. Sorin Minea, proprietar al companiei: “probleme personale pe care nu le discut cu presa!”

Angst, un cunoscut jucător din industria cărnii, a intrat în insolvență. Abatorul Periș și Primo Mix Food au cerut insolvența ANGST la 21 septembrie 2023, conform informațiilor de pe Retail.ro.

Sorin Minea, proprietar al companiei împreună cu Ludmila Minea, a refuzat să comenteze informația când a fost contactat de HotNews, declarând că sunt “probleme personale pe care nu le discut cu presa!”

Sorin Minea este și președintele Federației Romalimenta, care reunește majoritatea asociațiilor și patronatelor din industria alimentară.

  • Istoria ANGST:
  • 1942 – Heiri Angst începe să lucreze ca măcelar independent.
  • 1946 – Heiri și Madi Angst deschid o măcelărie în Lehenstrasse.
  • 1948 – Măcelăria se mută în Rosengartenstrasse.
  • 1950 – Primele livrări en-gros la hoteluri și restaurante din Zurich.
  • 1970 – Heiri Angst Jr. și Urs Angst preiau conducerea. 1972 – Firma se transformă în Societate pe Acțiuni.
  • 1978 – Angst dezvoltă fabrici și în afara granițelor Elveției.
  • 1987 – Se realizează concentrarea producției într-un singur loc. 1990 – Sorin Minea împreună cu Urs Angst înființează ANGST RO.
  • 1993 – Se construiește o fabrică nouă.
  • 1994 – Urs Angst devine CEO în corporația Angst.
  • 1998 – Este achiziționat pachetul majoritar de acțiuni pentru SALSI SA SINAIA.
  • 2010 – Sorin Minea preia pachetul majoritar al companiei ANGST RO.
  • 2003 – 670 de angajați, capacitate de producție de 18 tone.

Abatorul Periș și Primo Mix Food au solicitat insolvența ANGST la 21 septembrie 2023, iar decizia de intrare în insolvență a fost luată la 29 martie 2024, cu drept de apel în șapte zile de la comunicarea hotărârii prin publicare în Buletinul Procedurilor de Insolvență, ce va fi depus la Tribunalul Ilfov.

În temeiul art. 406 Cod de Procedură Civilă, s-a luat act de renunțarea la judecată formulată de creditorul MONCEANU INOCASINGS SRL. Sunt admise cererile creditorilor ABATORUL PERIS SA și PRIMO MIX FOOD SRL. În baza art. 72 alin. 6 din Legea nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, se deschide procedura generală de insolvență împotriva debitoarei ANGST RO SRL. Se atrage atenția debitoarei că este obligată să depună în termen de 10 zile de la pronunțarea prezentei hotărâri, la dosarul cauzei, actele și informațiile prevăzute la art. 67 alin. 1 din Legea nr. 85/2014. În cazul în care debitoarea nu va depune actele și informațiile menționate, se aplică dispozițiile art. 82 alin. 1 și 2 și art. 169 alin. 1 lit. d din Legea nr. 85/2014. În situația în care debitoarea nu depune, în 10 zile de la pronunțarea prezentei hotărâri, la dosar, o declarație prin care își manifestă intenția de reorganizare, în baza art. 85 alin. 1 raportat la art. 74 și art. 67 alin. 1 lit. g din Legea nr. 85/2014, se va opera ridicarea de drept a dreptului de administrare – constând în dreptul de a-și conduce activitatea, de a-și administra bunurile și de a dispune de acestea, situație în care conducerea integrală a activității debitorului revine administratorului judiciar, conform Tribunalului Ilfov.

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult