Apple pierde titlul de cel mai mare producător de telefoane din lume, deoarece rivalii chinezi mănâncă la propriu vânzările

Apple și-a pierdut locul de cel mai mare producător de smartphone-uri din lume din cauza vânzărilor, pe măsură ce rivalii chinezi își mănâncă cota de piață. 

Vânzările de iPhone au scăzut cu 9,6% în primele trei luni ale anului, până la aproximativ 50 de milioane, au spus analiştii de la IDC, în timp ce volumele livrate de competitorii chinezi au crescut.

Rivalul Xiaomi, cu sediul central din Beijing, și-a crescut livrările de telefoane cu 33,8%, iar brandul chinezesc de tehnologie bugetară Transsion și-a crescut vânzările cu 84%

Prin urmare,  cota de piață a Apple a scăzut la 17,3% în primele trei luni ale anului 2024, comparativ cu 20,7% cu un an mai devreme.

Ryan Reith, vicepreședinte la IDC, a declarat că o „renaștere a Huawei în China” și „câștiguri notabile de la Xiaomi” provoacă din ce în ce mai mult Apple și principalul său rival Samsung. 

Samsung din Coreea de Sud se descurcă mai bine decât Apple și a revendicat primul loc ca cel mai popular brand de smartphone-uri din lume după vânzări, a spus IDC. 

Nabila Popal, director de cercetare la IDC, a declarat: „Deși primii doi jucători au înregistrat o creștere negativă în primul trimestru, se pare că Samsung se află într-o poziție mai puternică în general decât în ​​ultimele trimestre”.

În ultimul deceniu, Samsung a ocupat în mod constant primul loc în topul celor mai mari vânzători de smartphone-uri din lume. Cu toate acestea, Apple și-a depășit rivalul la sfârșitul anului 2023, după lansarea iPhone 15 și iPhone 15 Pro, cele mai recente telefoane emblematice ale sale.

Acțiunile Apple au scăzut cu 5 procente până în prezent în acest an, pe fondul îngrijorărilor de pe piață cu privire la scăderea cererii pentru iPhone-urile sale.

Gigantul tehnologic a fost în căutarea următoarei sale mari descoperiri tehnologice, lansând în februarie casca de realitate virtuală Apple Vision Pro. De asemenea, plănuiește să adauge noi funcții de inteligență artificială la următoarea sa gamă de MacBook-uri și iPhone-uri.

Concurența devine din ce în ce mai intensă pe piața smartphone-urilor, pe măsură ce vânzările scad.

Piața mondială a smartphone-urilor s-a redus în 2023, deoarece creșterea ratelor dobânzilor a erodat capacitatea consumatorilor de a se risipi pentru cele mai noi gadgeturi. Livrările de telefoane au scăzut cu 4pc față de 2022, potrivit datelor Canalys.

Cu toate acestea, IDC a declarat că piața mai largă pare să dea semne de revenire. Vânzările de smartphone-uri au urcat cu 7,8pc la 289,4 milioane în primele trei luni din 2024, au spus analiștii.

Separat, luni, Samsung a acceptat să producă ultima sa generație de semiconductori în SUA, obținând subvenții de 6,4 miliarde de dolari (5,1 miliarde de lire sterline) de la Casa Albă în cadrul Chips Act al lui Joe Biden.

Samsung va dezvolta o nouă fabrică de microcipuri în Taylor, Texas, ca parte a unei campanii de cheltuieli de 40 de miliarde de dolari în SUA.

SUA a cheltuit miliarde de dolari pentru a atrage producătorii străini de cipuri în America, în încercarea de a-și consolida lanțul de aprovizionare cu tehnologie internă. Acest lucru are loc pe fondul temerilor că China ar putea invada într-o zi Taiwanul, care domină producția globală de microcipuri.

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult