Arma cu laser care va schimba războiul

Ministerul britanic al Apărării a anunțat că o nouă versiune a unei arme revoluționare cu laser, DragonFire, capabilă să lovească cu precizie ținte aeriene, este în lucru și a difuzat imagini de la un test efectuat recent. Kievul e gata să o încerce împotriva trupelor ruse, a transmis un fost oficial ucrainean. Armata britanică a folosit cu succes în ianuarie o armă cu laser de mare putere împotriva unei ținte aeriene. DragonFire este suficient de precis pentru a lovi o monedă de o liră sterlină de la un kilometru distanță, a anunțat Ministerul Apărării din Marea Britanie.  Această reușită ar putea deschide drumul către o alternativă mai ieftină pentru rachetele concepute să doboare ținte aeriene precum dronele.

Oficialii de la Defence Science and Technology Laboratory (Dstl), ramura de cercetare a Ministerului Britanic al Apărării, și de la companiile contractoare din sectorul militar Leonardo și QinetiQ au confirmat pentru Naval News că se lucrează acum la o “a doua generație” a prototipului testat. Rachetele pot fi mult mai scumpe decât dronele pe care le distrug – unele rachete costă milioane de euro, în timp ce țintele lor pot costa doar câteva sute. Potrivit ministerului, folosirea DragonFire timp de zece secunde ar avea un cost echivalent cu utilizarea timp de o oră a unui fierbător obișnuit, al cărui cost de funcționare este de regulă mai mai mic de 10 lire sterline (aproape 12 euro).

Dronele cu energie dirijată cu laser (LDEW) folosesc un fascicul de lumină intens pentru a-și secționa ținta și pot lovi cu viteza luminii. DragonFire va fi folosit atât pentru aplicații maritime, cât și terestre, împotriva ambarcațiunilor rapide de atac, a sistemelor aeriene fără pilot (drone) și a sistemelor cu senzori de informații, recunoaștere și supraveghere. DragonFire este rezultatul unei investiții comune de 100 de milioane de lire sterline (117 milioane de euro) a Ministerului Apărării și a partenerilor din industria militară.

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult