Autoritățile mobilizate în mai multe localități din Galați din cauza inundațiilor

Evacuări de urgență în județul Galați din cauza inundațiilor

Situația din județul Galați devine din ce în ce mai critică din cauza riscului major de inundații. Autoritățile locale au început evacuările de urgență în mai multe localități aflate în zonele de risc, oferind adăpost temporar pentru locuitorii afectați. Primarii și echipele de intervenție sunt în alertă și coordonează evacuarea pentru a proteja viețile oamenilor.

Evacuări la Corni și Valea Mărului

La Corni, locuitorii care nu aveau unde să se refugieze au fost cazați în grădinița locală, unde au fost montate paturi și se asigură condiții minime de confort, precum apă și alimente. Cei evacuați sunt în siguranță, iar mulți dintre ei au ales să se mute temporar la rude sau prieteni din alte localități mai sigure.

În Valea Mărului, școala nouă a fost transformată în centru de adăpost, unde au fost deja aduse saltele pentru persoanele evacuate din zonele cu risc de inundații. Autoritățile monitorizează atent situația, iar locuitorii continuă să fie evacuați către zone sigure.

Alertă maximă la Cudalbi și Costache Negri

La Cudalbi, primarul a mers din poartă în poartă pentru a informa locuitorii despre pericolul iminent și necesitatea evacuării. Cei care nu au rude sau prieteni în locuri sigure au fost direcționați către sala de sport sau liceul tehnologic, unde au fost pregătite spații de cazare. Transportul este asigurat pentru cei care au nevoie, iar echipele de intervenție sunt pregătite să intervină în caz de urgență.

La Costache Negri, primarul mobilizează forțe pentru a evacua cât mai repede persoanele din zonele de risc. Școala locală, cu două etaje, a fost pregătită să adăpostească evacuații. Pompierii și utilajele sunt deja pe teren pentru a sprijini evacuarea.

Tabere de adăpost la Pechea și Cuza Vodă

La Pechea, autoritățile au organizat o tabără cu 100 de module dormitor în zona autobazei, unde există capacitate pentru a găzdui peste 300 de persoane. Oamenii din zonele de risc sunt sfătuiți să evacueze imediat pentru a preveni tragedii.

La Cuza Vodă, autoritățile locale au început procesul de evacuare, în timp ce pompierii și utilajele de intervenție sunt pregătite să intervină. Mesajul este clar: toți cei care se află în pericol trebuie să se mute în locuri sigure, fără excepții.

Măsuri drastice la Slobozia Conachi

La Slobozia Conachi, evacuarea a început cu persoanele cu dizabilități, care au fost transportate în locuri sigure. Primarul a informat populația cu privire la evacuare, iar echipele de pompieri, militari și jandarmi sunt pe teren pentru a ajuta la procesul de evacuare. Autoritățile au adoptat o politică de „toleranță zero” față de cei care refuză să evacueze, subliniind că viața are prioritate.

Pentru a preveni inundații catastrofale, au fost stabilite două breșe în zona Izvoarele, pentru a permite scurgerea controlată a apei.

Situația este în continuă evoluție, iar autoritățile fac eforturi susținute pentru a proteja locuitorii afectați și a minimiza pierderile provocate de inundații.

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult