Biohacking sau cum să trăiești 100 de ani

Happy family silhouette on the sunset

Chiar dacă nu toți aspiră la longevitatea lui Matusalem, patriarhul biblic care ar fi trăit 969 de ani, dorința de a trăi mai mult și mai sănătos este pe un trend ascendent. Un expert britanic, Tim Gray, care s-a remarcat în domeniul biohacking-ului, susține că a descoperit cum să „întoarcem ceasul biologic” prin adoptarea unor obiceiuri de viață simple, dar eficiente. Potrivit acestuia, aceste metode pot contribui la atingerea unei vârste înaintate, poate chiar 100 de ani.

Tim Gray, în vârstă de 45 de ani, dar cu o „vârstă biologică de 24”, conform propriilor măsurători, este unul dintre cei mai cunoscuți promotori ai biohacking-ului în Marea Britanie. Biohacking-ul, spune el, reprezintă optimizarea și prevenția în sănătate, ajutând la îmbunătățirea longevității, stării fizice și funcțiilor cognitive. „Cu 12 ani în urmă, eram un CEO obosit, bolnav, fără energie. Mi-am schimbat complet stilul de viață și mi-am recăpătat sănătatea”, explică Gray, potrivit Mirror.

Metodele sale se concentrează pe mici ajustări ale stilului de viață care, pe termen lung, ar putea avea un impact semnificativ. Spre exemplu, Gray recomandă adoptarea următoarelor opt practici pentru a reduce efectele îmbătrânirii și a trăi o viață mai lungă și sănătoasă:

  1. Alimentație sănătoasă și hidratare – Ce și cât mâncăm are un impact imens asupra sănătății pe termen lung.
  2. Somn de calitate – Între 7 și 9 ore pe noapte sunt necesare pentru a susține procesele regenerative ale corpului.
  3. Expunerea la soare – Vitamina D joacă un rol crucial în sănătatea generală.
  4. Sănătatea orală – Menținerea sănătății dinților și gingiilor este vitală pentru sănătatea generală.
  5. Un anturaj pozitiv – Prietenii cu valori și obiective similare pot avea un efect benefic asupra bunăstării mentale.
  6. Gestionarea stresului – Nivelurile scăzute de stres reduc riscul apariției bolilor cronice.
  7. Mișcarea fizică – Activitatea regulată menține corpul tânăr și sănătos.
  8. Bucuria de a trăi – O viață fericită și împlinită este cheia longevității.

Gray subliniază că biohacking-ul nu presupune soluții miraculoase sau tehnologii scumpe, ci constă mai degrabă în mici schimbări de comportament care, adunate în timp, pot avea efecte majore asupra sănătății. „Începeți cu elementele de bază, înainte de a cheltui bani pe suplimente și tehnologii”, recomandă expertul.

Deși unii ar putea considera biohacking-ul un trend fără fundament științific, Gray insistă că abordările sale sunt susținute de cercetări și rezultate personale, oferind o cale către o viață mai lungă și mai sănătoasă, indiferent de vârstă.

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult