Cafeaua cu scorțișoară: Ingredientul minune pentru slăbit

Cafeaua de dimineață este cunoscută pentru multiplele sale beneficii, însă adăugând câteva ingrediente speciale, aceasta poate deveni un aliat de nădejde în lupta împotriva kilogramelor în plus.

Ingrediente și Mod de Preparare

Ingrediente:

  • 12 linguri de ulei sau unt de cocos
  • Jumătate de ceașcă de miere
  • 1 linguriță de pudră de scorțișoară

Mod de Preparare:

  1. Amestecați Scorțișoara și Mierea: Într-un bol, combinați scorțișoara cu mierea până obțineți un amestec omogen.
  2. Adăugați Uleiul de Cocos: Încorporați uleiul de cocos în amestecul de miere și scorțișoară. Omogenizați bine.
  3. Păstrare: Puneți pasta obținută într-un borcan de sticlă închis ermetic și depozitați la frigider.

Utilizare:

  • În fiecare dimineață, adăugați 1-2 lingurițe din acest amestec în ceașca de cafea caldă.
  • Amestecați bine până se dizolvă și consumați cu înghițituri mici.

Beneficiile Ingredientelor

Uleiul de Cocos

Uleiul de cocos este cunoscut pentru capacitatea sa de a stimula metabolismul. Acizii grași prezenți în uleiul de cocos ajută la arderea caloriilor, contribuind astfel la pierderea în greutate. Conform unor studii, consumul de 1-2 lingurițe de ulei de cocos pe zi poate arde cu 5% mai multe calorii, echivalentul a 120 de calorii pentru o persoană de greutate medie.

Scorțișoara

Scorțișoara joacă un rol important în prevenirea depunerii de grăsimi. Ea reglează activitatea pancreasului și nivelul glicemiei, prelungind senzația de sațietate și ajutând la arderea grăsimilor. Astfel, scorțișoara contribuie la prevenirea formării excesive de țesut adipos.

Mierea

Mierea ajută la controlul poftei de dulce și, combinată cu scorțișoara, poate avea efecte miraculoase asupra siluetei. Aceasta furnizează energie de durată și ajută la reducerea apetitului.

Adăugarea acestor ingrediente simple în cafeaua de dimineață nu doar că îmbunătățește gustul, dar poate contribui semnificativ la pierderea kilogramelor în plus. Începeți fiecare dimineață cu această băutură delicioasă și sănătoasă pentru a beneficia de efectele sale pozitive asupra metabolismului și greutății.

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult