Candidatul-meteorit pentru Cotroceni cere impozitarea gigantilor multinationali.

Calin Georgescu  candidatul independent care a intrat in turul doi al alegerilor prezidentiale alaturi de sefa Uniunii Salvati Romania (USR), Elena Lasconi, are un plan indraznet: impozitarea mancarii nesanatoase produse de fast-fooduri. Insa, printre acestea se numara si giganti multinationali cu cifre de afaceri exorbitante, astfel ca ramane de vazut, in cazul in care va ajunge la Cotroceni, daca va putea face acest lucru, sau va ramane doar o scriere dintr-o carte. Acest plan apare in cartea in cartea “Cumpana Romaniei”, publicata in urma cu mai multi ani, in care Georgescu prezinta proiectul de tara pentru Romania.

Georgescu sustine ca va lua masuri pentru ca romanii sa manane sanatos, iar, acest lucru fiind posibil si din impozitele venite la buget din taxele pe mancarea “junk”.

Nu vom mai lasa hipermarketul, micromarketul si alti raspanditori de otravuri (junk food si fast food) sa ne hraneasca familiile. Vom cere impozitarea hranei lipsite de valoare nutritiva, a chiftelei jupuite, a chipsurilor si a altor ‘bunatati’ fabricate spre deliciul sclavilor fericiti”.

Contracandidatul lui Lasconi arata ca impozitarea “alimentelor-gunoi” ar reduce drastic consumul lor, iar banii obtinuti ar putea fi folositi pentru sprijinirea gospodariei taranesti de subzistenta, pe cale de disparitie.

Prezentam pasaje din proiectul de tara al lui Calin Georgescu (textul integral al cartii publicate de editura Logos, postat pe internet, fiind atasat la finalul articolului):


“Nu vom mai lasa hipermarketul, micromarketul si alti raspanditori de otravuri (junk food si fast food) sa ne hraneasca familiile. Vom cere impozitarea hranei lipsite de valoare nutritiva, a chiftelei jupuite, a chipsurilor si a altor ‘bunatati’ fabricate spre deliciul sclavilor fericiti. In SUA, 30 de orase mari au in plan sa puna taxe speciale pe ‘junk-food’.

Impozitarea alimentelor-gunoi ar reduce drastic consumul lor, iar banii obtinuti ar putea fi folositi pentru sprijinirea gospodariei taranesti de subzistenta, pe cale de disparitie. ‘Fara comert liber!’ cand este vorba de sanatatea populatiei. Vom duce o campanie de educare a publicului in privinta ‘mancarii ieftine’! Nu exista mancare mai ieftina decat cea obtinuta si pregatita in gospodaria proprie. ‘Mancarea ieftina’ este o iluzie creata de agricultura de tip industrial, prin externalizarea adevaratului cost al alimentelor produse de acest sistem. SUA = mancare ieftina = o treime din cetatenii americani diabetici sau Vom impiedica mall-ul si cultura lui sa tina loc de educatie pentru copiii nostri. Proastele obiceiuri alimentare se dobandesc in copilarie. Cu atat mai mult cele spirituale.
Daca acum, copilul dumneavoastra prefera prajitura din reclama TV ‘prajiturii de casa’, pe Harry Potter lui Fat Frumos, Halloween-ul, sfintelor Sarbatori de Craciun, mai tarziu va renunta la sarmalele de acasa pentru shaorma de pe strada si sandvisul din café-barul corporatist. Adoptarea ‘fast-food’-ului vine la pachet cu flexibilitatea morala si pierderea principiilor sanatoase. Potentiatorii de gust ne fac sa pierdem gustul libertatii. Stimulatorii de apetit si aromele artificiale ne creeaza dorinta de a ramane robii consumului.  Vom lupta in mod consecvent impotriva E-urilor morale. Tinerii le inghit in doze homeopatice sub forma ‘cool’ a ‘spontaneitatii’, ‘creativitatii’ si ‘personalitatii mele”.

>>Cumpana Romaniei, scrisa de Calin Georgescu

Pompiliu Comșa

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult