Cartelul din Carpați – Investigație realizată de Recorder la Sinaia


Investigația realizată de Recorder dezvăluie conexiunile și afacerile controversate ale primarului PNL din Sinaia, Vlad Oprea, care conduce orașul de 20 de ani. Potrivit investigației, există o relație veche și apropiată între Vlad Oprea și Beniamin Gonț, care este prezentat ca proprietar al unui castel în Franța. Cu toate acestea, Gonț ar fi doar o interfață pentru primarul liberal, iar sursele de finanțare pentru investiție sunt neclare.

Prin intermediul firmei Privacons SRL, deținută de mama primarului, Vlad Oprea ar fi încasat sume semnificative de la oameni de afaceri care au câștigat licitații importante în Sinaia sau au obținut autorizații de la primăria condusă de el.

Oprea și-a construit o vilă imensă în Sinaia, într-o zonă considerată rezervație arhitecturală, lângă Cazinoul din Sinaia, hotelul Palace și Mănăstirea Sinaia. Deși vila este înregistrată pe numele firmei Privacons, deținută de mama sa, Vlad Oprea locuiește acolo.

Vila primarului este situată în mijlocul unei păduri lângă mănăstire, iar Primăria Sinaia a lărgit și asfaltat poteca care duce către această pădure, astfel încât Oprea are acum propria stradă care îi oferă acces la locuința sa.

Recorder a dezvăluit că Vlad Oprea a facilitat construirea unei vile de vacanță la Sinaia pentru Lucian Bode, secretarul general al PNL, trecută pe numele fiului acestuia. Terenul pe care s-a ridicat construcția a fost cumpărat de Lucian Bode de la sora primarului Oprea, la un preț mult sub valoarea de piață.

Primarul Vlad Oprea a refuzat să comenteze investigația și a acuzat că articolul este plătit și că apare “în ziua în care începe campania electorală” pentru alegerile locale din 9 iunie. El a negat acuzațiile și a susținut că sunt “tot felul de lucruri puse cap la cap, insinuând lucruri neadevărate, cu care eu nu am nicio treabă”.

Această investigație ridică întrebări importante despre transparența și etica în administrația publică locală, subliniind necesitatea unei supravegheri stricte și a responsabilizării în ceea ce privește modul în care sunt gestionate resursele publice și sunt exercitate funcțiile de autoritate.

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult