Cât costă o naștere, la Constanța, la spital privat vs. Spitalul Județean

La  Constanța, viitoarele mămici au, pe lângă varianta de a naște la Spitalul Județean, alte două spitale private, fiecare cu oferte și pachete de servicii medicale, unele cu plata în rate. Costurile diferă, însă, iar acestea ajung să aleagă în funcție de efortul financiar pe care îl pot face în momentul nașterii. Alegerea maternității unde urmează să nască o gravidă depinde, în primul rând, de costuri. În acest sens, la  Constanța, femeile însărcinate pot alege între spitalul de stat și spitalele private de obstetrică – ginecologie. Deși serviciile de la stat sunt gratuite pentru toate gravidele, nu sunt puține cele care susțin că au “dat în stânga și-n dreapta”, încă de la internarea în spital. Șeful secției de obstetrică – ginecologie susține, însă, că toate femeile însărcinate care nasc în Spitalul Județean be-neficiază de servicii medicale gratuite. Pentru gravidele cu “dare de mână”, există cele două unități sanitare private de profil: Euromaterna și ISIS, spitale care oferă pachete speciale pentru naștere. La Euromaterna, de pildă, pachetul “Materna Plus” oferă servicii și asistență medicală de specialitate, atât pentru nou-născut (inclusiv gemeni), cât și pentru proaspăta mămică. Pentru acest pachet se achită un avans de 1.000 lei la naștere și 12 rate egale a câte 500 lei/lună, pachetul incluzând: nașterea pe cale naturală sau operație cezariană, trei zile de spitalizare și cinci consultații de neonatologie pentru primele 12 luni de la naștere. La ISIS, gravidele pot opta pentru “Pachetul Familial”, adică naștere pe cale vaginală, cezariană, naștere în apă cu rahianestezie inclusă. “Spitalul Privat ISIS oferă posibilitatea de achitare eșalonată a pachetului de naștere în valoare de 1.000 euro, fără implicarea vreunei instituții financiar-bancare, pe baza buletinului de identitate și a dovezii de asigurat. Noul sistem presupune achitarea sumei de 500 euro la externare, diferența urmând a fi plătită în cinci rate egale a câte 100 euro lunar”, susține reprezentantul spitalului, Andreea Hahui. 

Pompiliu Comșa

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult