Câţi gălăţeni au fost la urne să-şi voteze reprezentanţii în Parlamentul României

La închiderea urnelor, duminică, 1 decembrie 2024, ora 21.00, votaseră 222.515 de gălăţeni cu drept de vot., adică 42,64% din electori. Dintre aceştia, 207.211 – votanţi pe liste permanente, 12.113 – votanţi pe liste suplimentare, 3.193 – votanţi cu urnă mobilă.În mediul urban au votat 127.718 de electori, iar în mediul rural – 94.799. Reamintim că în judeţul Galaţi, au fost înscrişi pe liste permanente 521.870 de votanţi. Datele centralizate la nivelul Centrului de Comunicare Judeţean Galaţi, care monitorizează şi coordonează misiunile desfăşurate de structurile MAI în context electoral, arată că până la acest moment nu s-au produs incidente care să afecteze procesul de vot. 

De la începerea votării au fost semnalate 11 sesizări de situaţii de încălcare a legii în contextul alegerilor parlamentare. 5 dintre sesizări nu s-au confirmat, iar 3 sunt în curs de  verificare. Poliţiştii au întocmit 2 dosare penale cu privire la posibile infracţiuni şi au aplicat 3 sancţiuni contravenţionale, toate cu avertisment.
De exemplu, la Secţia 2 Poliţie Galaţi a  fost sesizată de către o femeie, în vârstă de 46 ani, cu privire la faptul că, în momentul în care a intenţionat să-şi exercite dreptul la vot, a observat că pe lista electorală, în dreptul numelui său, era o altă semnătură.
La faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie, iar în urma verificărilor efectuate au stabilit că semnătura aparţine unei alte persoane care votase anterior şi care, în loc să semneze în dreptul numelui său, a semnat în dreptul persoanei care a făcut sesizarea. 
Procesul electoral nu a fost afectat, iar reclamanta şi-a putut exercita dreptul la vot.

Pe parcursul acestei zile, la nivelul judeţului Galaţi au fost mobilizaţi peste 850 de angajaţi MAI care au avut ca principale atribuţii menţinerea climatului normal de siguranţă publică, asigurarea protecţiei secţiilor de vot şi cercetarea sesizărilor cu privire la posibile incidente electorale. 
Misiunile efectivelor Ministerului Afacerilor Interne vor continua şi după încheierea procesului de vot.

La nivelul județului Galați nu a fost organizat niciun exit-poll, singurele și cele mai sigure rezultate vor veni, în această noapte, de la Biroul Electoral Județean și Central. De asemenea, vom reveni, în această noapte, cu datele rezultate din numărătorile paralele ale partidelor.

Pompiliu Comșa

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult