Cazul Nicușor Constantinescu, fost președinte al Consiliului Județean Constanța

Codul de procedura penala pune piedici in calea revizuirii, acuză avocata Ingrid Mocanu cea care în 28 martie 2024, a obținut din partea judecatorilor Lia Savonea, Adriana Ispas și Dan-Andrei Enescu de la Înalta Curte de Casație și Justitie atacarea la Curtea Constituțională a României a art. 453 alin. 1 lit. a) si f) CPP.  Condamnarea data de „Completul negru”, greu de desființat. Excepția de neconstituționalitate a fost ridicată în dosarul nr. 3438/2/2023, în care fostul președinte al Consiliului Judetean Constanta Nicusor Constantinescu  – aparat de Ingrid Mocanu – solicita revizuirea condamnării la 5 ani de închisoare cu executare primite în 2019 din partea magistraților ICCJ Ionut Matei, Ioana Bogdan si Ioana-Alina Ilie în dosarul retrocedărilor de plaje. Completul Savonea-Ispas-Enescu a admis sesizarea CCR, dar i-a respins lui Nicușor Constantinescu cererea de revizuire. Aceeași soluție o primise Constantinescu în 27 octombrie 2023 din partea judecătoarei Ana-Elena Dobre de la Curtea de Apel București, conform celor de la Lumeajustiției.ro. .

Nu se poate legifera cum vor avocații. Revizuirea a vizat întotdeauna posibila stabilire greșită a stării de fapt. Fiecare prevedere din codul de procedura are rost în acord organic cu restul. Nu putem cârpi textele după cum avem interese conjuncturale. Derapajele grave ale iccj dna și sri în justiție nu se pot înlătura viciind spiritul Codului. Poate facem o noua echipa Predoiu-Bica, cu dl Stoica y compris, de data asta pe bani rusești și să scoatem un Cod pe placul lui Nicușor, potlogar de Constanța. |

Litera f. e pur și simplu criminală,batjocorita are, vine sa sprijine modificarea produsă în L47/1992 în 2010 anume ca admiterea exceptiei și sesizarea nu mai sunt urmate imperativ de suspendarea judecării; e adevarat,legea nu impiedica.de fapt litera f. apare ca o derogare de la litera a. și vine sa inducă ideea că legea decisă nc. a fost un fleac chit ca te-a ciuruit,”bad karma”, ce sa-i faci? Felicitari judecătorilor care s-au pronunțat pe excepția de neconstituționalitate! Felicitări doamnei av. Ingrid Mocanu!

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult