CCR a cerut renumărarea voturilor din primul tur al alegerilor prezidențiale și amână decizia până vineri

Curtea Constituțională a României (CCR) a solicitat Biroului Electoral Central (BEC) să efectueze renumărarea tuturor voturilor exprimate în primul tur al alegerilor prezidențiale, în urma unei cereri formulate de Cristian Terheș, candidat în această competiție. Decizia CCR privind validarea rezultatelor și cererea de anulare a scrutinului a fost amânată pentru vineri, ceea ce creează incertitudini majore cu privire la procesul electoral.

Motivele renumărării voturilor

Cererea lui Cristian Terheș se bazează pe presupuse corecturi semnificative în mai multe secții de votare, unde numărul voturilor atribuite candidatului Ludovic Orban ar fi fost redus de la 35 sau 58 la doar 1 vot. Această situație a fost raportată și de G4Media, care menționează că membrii secțiilor respective au confirmat corecturile, însă rămâne neclar dacă acestea au fost rezultatul unei erori umane sau altor cauze.

Termen scurt pentru renumărare

Renumărarea celor aproximativ 9,4 milioane de voturi într-un timp atât de scurt este considerată aproape imposibilă. Potrivit unor surse oficiale citate de G4Media, această sarcină dificilă ar putea conduce la o nouă amânare a deciziei CCR, având în vedere volumul uriaș de muncă și timpul limitat.

Cereri de anulare a alegerilor

Pe lângă cererea lui Cristian Terheș, o altă solicitare de anulare a alegerilor a fost depusă de Sebastian Constantin Popescu. Totuși, cererea acestuia a fost respinsă ca inadmisibilă din motive formale.

Implicarea CCR și consecințele juridice

Conform articolului 52 din legea privind alegerea președintelui, CCR poate anula alegerile doar dacă fraudele raportate sunt de natură să modifice rezultatul final sau ordinea candidaților. Rămâne de văzut dacă probele prezentate vor convinge judecătorii că aceste condiții au fost îndeplinite.

Posibile implicații politice

Amânarea unei decizii definitive privind validarea rezultatelor ar putea accentua tensiunile politice și ar alimenta suspiciunile legate de corectitudinea procesului electoral. O decizie finală este așteptată vineri, însă, în funcție de evoluția situației, ar putea fi necesare și alte termene pentru clarificarea tuturor aspectelor.

Vom reveni cu detalii pe măsură ce informațiile devin disponibile.

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult