Chițac: Taxă de staționare și creșterea taxei de salubritate. Vezi în ce condiții nu se plătește!

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a organizat ieri o dezbatere publică pe tema noilor taxe și impozite propuse pentru anul 2024, invitând constănțenii să își exprime opiniile și nemulțumirile. Dezbaterea a avut loc în sala Remus Opreanu a Palatului Administrativ și a fost marcată de prezența a aproximativ 15 cetățeni, dar și a reprezentanților Asociației Tact, conduși de avocatul Mirela Doicescu, precum și ai principalelor partide politice – PNL, USR și AUR. Printre aceștia s-au aflat Stelian Ion (USR), Florin Cocargeanu și Cristiana Popescu (consilieri locali), avocatul Nicu Vlahu (AUR), și Adriana Arghirescu (PNL).

Pe ordinea de zi s-au aflat mai multe propuneri de majorări și introducerea unor noi taxe, printre care:

  • Creșterea taxei de salubritate de la 8 lei la 20 de lei pe lună, per persoană.
  • Majorarea taxei de rezervare pentru locurile de parcare de reședință de la 255 de lei la 600 de lei pe an.
  • O nouă taxă anuală de 200 de lei pentru fiecare autoturism înmatriculat în Constanța.
  • O taxă zilnică de 5 lei sau lunară de 25 de lei pentru mașinile înmatriculate în alte localități.

Discuțiile cele mai aprinse au vizat taxa de salubritate, despre care participanții au susținut că o creștere atât de mare reprezintă un „șoc financiar“. Chițac a răspuns că majorarea reflectă costul real al serviciului, subliniind că Primăria nu dorește să mai subvenționeze tarifele: „Plătim deja 280 de milioane de lei pe subvenții, plus alte 60 de milioane pentru protecție socială.“

În ceea ce privește taxa de 200 de lei/an pentru autoturismele înmatriculate în Constanța, primarul a clarificat că aceasta reprezintă o taxă de staționare pe domeniul public. „Nu e normal ca o mașină să staționeze pe domeniul public fără să plătească nimic“, a afirmat Chițac, menționând că această problemă a fost subliniată încă din campania sa electorală din 2020.

Există, totuși, condiții în care această taxă nu se va aplica. Cei care plătesc pentru parcare în zona 2 sau pentru parcările rezidențiale nu vor fi obligați să achite și cei 200 de lei anual.

Întrebat ce oferă Primăria în schimbul acestei taxe, Chițac a răspuns tranșant: „Dar nu trebuie să oferim ceva!“

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult