Cinci noi programe de studii în sistem dual la Universitatea Ovidius

Universitatea Ovidius din Constanţa (UOC) face înscrieri pentru sesiunea de admitere din toamnă la cinci noi programe de studii universitare pentru licență și master în sistem dual, cu durata de patru ani, ce oferă absolvenților competențele solicitate de angajatori pe piața muncii, informează Biroul de presă. Potrivit sursei citate, UOC este una dintre cele cinci universități din România incluse în programul pilot de școlarizare, începând cu noul an de studii 2024-2025, în sistem dual pentru trei programe de studii universitare de licență cu durată de patru ani în domeniul: Inginerie mecanică, Agricultură şi Fizică tehnologică. În cadrul acestor programe, 50% din timpul de pregătire al studenților se va derula în cadrul universității, iar cealaltă partea la operatorii economici, prin activități specifice de învățământ tehnologic aplicat. În același timp, oferta educațională a Universităţii Ovidius se înnoiește cu două programe de studii masterale în pe domenii de vârf: Tehnici avansate de recuperare funcțională, la Facultatea de Medicină și Ingineria vehiculelor moderne, la Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă. Cele două programe vor asigura dezvoltarea competențelor acumulate în ciclul studiilor de licență şi dobândirea unor noi seturi de abilități specifice, facilitând tranziția de la educație la piața muncii. Primele înscrieri la cele cinci programe se vor putea face din luna septembrie a acestui an. Informații detaliate despre procesul de admitere vor fi disponibile, în curând, pe site-urile facultăților.

Pompiliu Comșa

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult