Cine este perdantul fotoliului de primar al Constanței

Horia Constantinescu a rămas repetent în liceu, din cauza mediei de la purtare. Fostul Șef al OPC a fost un băiat rău: ”Am fost unul dintre haiducii Bucurestiului. Am fost bătăuș de cartier la vârsta la care alții jucau elasticul” El este nasul de cununie al Ralucai Badulescu, jurata de la “Bravo, ai stil!” și a lui Andrei Năstase, fiul lui Adrian Năstase. Mulți ani a băgat spaima în afaceriștii de la malul Marii Negre.

De la numirea să în funcție, Constantinescu a închis zeci de restaurante, a dat sute de amenzi și a reușit să atragă asupra să mania afaceriștilor constănțeni. Provenea dintr-o familie înstărită, dar care la un moment dat a pierdut tot. Horia a cunoscut sărăcia și în copilărie și-a jurat că vă ajunge bogat. Primii bani i-a făcut din bișniță și camătă, pe când era doar un puști, iar astăzi, el este milionar în euro.

Bunicul sau a fost Miron Constantinescu, din CC al PCR, dar asta nu l-a împiedicat să iasă în strada la Mineriada din 13-15 iunie 1990. Primul 7 la purtare l-a avut în clasa a IV-a. A fost elev la trei scoli generale. L-au dat afara într-a VII-a. Se bătuse cu fratele unui coleg pe care-l chema tot Horia. L-au mutat disciplinar, de fapt. După scoală generala, a fost admis la liceul Sfântul Sava, unde, în clasa a XI-a a fost lașat repetent la purtare, lucru care nu se mai întâmplase în învățământul romanesc în ultimii 75 de ani. Acesta este momentul în care, Horia Constantinescu se decide să plece din tara, în Italia. La insistentele mamei, un an mai tărziu se întoarce că să-și încheie studiile și, ulterior, urmează cursurile Facultății de Drept.

După divorțul părinților sai s-a mutat cu mama și sora să în cartierul Drumul Taberei, unde a copilărit.

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult