Cine este Roberta Anastase

Activistul civic Valeriu Nicolae încercaă să ne-o descrie pe pagina sa de FB:Roberta Anastase are de la 15 ani carnet de partid. La 18 ani lucra pentru un ONG condus de un securist, fost profesor pentru cadrele Securității și conducătorii comuniști. Om care va avea legături senzaționale cu liderii politici de după Revoluție indiferent dacă erau de stânga sau de dreapta. Omul va ajunge să fie un mare sfătuitor al premierilor, deontolog citat la greu de o mulțime de jurnaliști și invitat de onoare la tot felul de evenimente selecte. Tatăl Robertei a fost directorul uzinelor 1 Mai din Ploiești în timpul comuniștilor. Legăturile tatălui cu securitatea nu sunt discutabile acesta devenind și subprefect în timpul democrației noastre minunate. Conform CV-ului Roberta în timp ce făcea facultatea de sociologie la 20 de ani era și director general la o „societate comercială”. Nu ne spune care că doar fata e bine antrenată. Retrogradează și la 23 de ani o găsim fiind doar directoare de Relații Publice la altă „societate comercială” secretă.  Ca proaspătă absolventă de Sociologie, se angajează consilier de ministru al Transporturilor și apoi expert parlamentar, căci cele 5 luni în cabinetul ministrului o fac, firesc, expertă. Mai are o perioadă de doi ani de director general la faimoasa firmă „societate comercială” și la 28 de ani este deja deputată în Parlamentul României. Ca șefă a Parlamentului l-a nominalizat pe Oprea la Comisia de Control a SRI. Are 20 de ani de Parlament și nu știe practic să facă nimic în afară de gargară. De ieri este în conducerea Băncii Naționale a României. Pusă acolo de PNLPSDUDMR. Copiii securiștilor noștri sunt șefii copiilor noștri.

Pompiliu Comșa

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult